Es presenta el primer camió 100% elèctric de gran tonatge destinat a la recollida selectiva automatitzada de residus urbans

25/10/2017 - 10:23

L’empresa Urbaser posa en marxa el primer camió del món 100% elèctric de gran tonatge (27 Tn), destinat a la recollida selectiva automatitzada de residus urbans. El nou vehicle, anomenat Urbaelètric, ha començat a circular en fase de proves per Barcelona i es preveu que estigui en ple funcionament l’1 de novembre de 2017 als Districtes de Sant Andreu i Sant Martí.

Amb aquesta iniciativa l’empresa vol contribuir a millorar la sostenibilitat a les ciutats, tot eliminant les emissions contaminants de CO2 i partícules i reduint l’impacte sonor. L’Urbaelèctric ofereix exactament les mateixes prestacions que els camions de gran tonatge habituals, que fan la recollida de residus dels contenidors urbans.      

Per a aquest projecte, Urbaser ha establert una aliança amb l’empresa italiana Rampini, dedicada al disseny i transformació de vehicles. 

Un estalvi de 96 tones de CO2 anuals

El nou vehicle 100% elèctric suposa que es deixin d’emetre 96 tones de CO2 per vehicle i any, respecte a un camió de gran tonatge que funcioni amb dièsel, dedicat a la recollida de residus a les ciutats. Aquesta xifra és comparable a les emissions anuals que generen 16 habitants de Catalunya; també és equiparable a les emissions anuals d'electricitat de 82 llars i a les emissions que produeixen 272 passatgers que realitzin el trajecte en avió entre Barcelona i Nova York.

El temps de càrrega que requereix l’Urbaelèctric és de 5 hores, que li permeten realitzar un servei complet de 8 hores recollint entre 200 i 250 contenidors i recórrer entre 100 i 130 Km. Funciona amb un sistema d’emmagatzematge d’energia mitjançant bateries de tracció de liti, que compten amb la primera homologació ECE 100.02 que una empresa aconsegueix a Europa. Així mateix, disposa d’un motor de tracció Siemens.


 

Municipis: 
BarcelonèsBarcelona
Etiquetes: 

Relacionats

Article

Fa 10 dies que treballa a la ciutat, i és la plasmació del concepte de ciutat verda del seu propietari, en Syed Junaid

Article
Tres noves motos d’enduro completen la flota elèctrica

La flota de vehicles Agents Cívics de Barcelona de Serveis Municipals (B:SM) es completa amb 3 motos d'enduro de la marca Volta que es sumen a les 6 motos d'Scutum i al cotxe Renault Zoe, en funcionament des del passat novembre. D'aquesta manera s'ha aconseguit electrificar el 100% de la flota un any abans del termini previst.

Article

Barcelona Cicle de l’Aigua SA (BCASA) ha adquirit 15 nous vehicles per renovar el seu parc mòbil, 13 furgonetes 100% elèctriques i 2 vehicles SUV híbrids destinats, aquests últims, a l’atenció del servei de guàrdia de 24 hores/365 dies. 

Butlletí