Especialistes per combatre la pobresa energètica al Maresme

Font: Diputació de Barcelona

15/11/2018 - 10:32

El Maresme comptarà per primera vegada amb professionals formades com a agents energètics, un perfil de suport ciutadà especialitzat en la identificació i gestió de la pobresa energètica desenvolupat a través del projecte europeu ASSIST, del programa H2020. Aquesta acció és possible gràcies a la col·laboració entre Ecoserveis, la Diputació i el Consell Comarcal del Maresme en el marc del projecte ASSIST.

El projecte proposa la creació d’una xarxa d’assessoria domiciliària per a l’abordatge simultani dels aspectes tècnics i socials relacionats amb aquesta problemàtica.

L’associació Ecoserveis és l’encarregada de coordinar aquest entrenament a través d’un curs de 40 hores. En acabar la fase formativa, les professionals posaran en pràctica els coneixements adquirits per a donar suport a la ciutadania, ajudant-la a ampliar els seus coneixements i optimitzar els seus hàbits d’ús de l’energia i a millorar l’eficiència energètica de les seves llars. Es preveu que aquesta fase continuï fins a desembre de 2018. 

El projecte pretén ampliar el coneixement sobre la vulnerabilitat i la pobresa energètica a Europa, per a facilitar el disseny de polítiques a tots els nivells i promoure la participació directa de les persones usuàries dins del mercat energètic.

El consorci del projecte està integrat per 11 organitzacions de 6 països (Itàlia, Espanya, Regne Unit, Finlàndia, Polònia i Bèlgica) i una associació europea.

Per a més informació es pot consultar la web del projecte


 

Categories: 

Relacionats

Article

Sitges és un dels 7 municipis de l’estat i un dels 35 europeus que reben assistència tècnica en matèria de pobresa energètica, després de ser una de les localitats guanyadores de la convocatòria promoguda per la Comunitat Europea. Un 2% de les famílies es troba en situació de pobresa energètica i d’aquestes un 57% dels habitatges tenen dificultats per mantenir la temperatura.

Article

Investigadors de la URV elaboren un sistema capaç de minimitzar l’impacte econòmic i ambiental en la configuració de comunitats energètiques d’energia renovable.

Article

El Centre d’Innovació i Formació Boca de la Mina de la Diputació de Tarragona a Reus tindrà una caldera de biomassa que abastirà d’energia el centre, el CEE Alba i l’Escola Oficial d’Idiomes.

Butlletí