Estovalles per no malbaratar menjar al Baix Empordà

28/07/2017 - 14:37

El Consell Comarcal del Baix Empordà i l’Agència de Residus de Catalunya (ARC) tiraran endavant aquest estiu una campanya per conscienciar la ciutadania contra el malbaratament alimentari, amb la col·laboració dels restauradors de la comarca.

Com a canal per difondre el missatge, aposten per 20.000 estovalles de paper que lliuraran als establiments de restauració de la comarca, que, a més de divulgar la problemàtica del malbaratament de menjar, donen xifres i recomanacions com ara receptes o mètodes per organitzar la nevera i evitar llençar aliments a les escombraries, o bé proposar als clients que s’emportin a casa el menjar que no s’acabin al restaurant.

El president del Consell, Joan Català, va explicar que la campanya arribarà a tots els municipis del Baix Empordà. I la tècnica de Medi Ambient de l’ens, Mariona Virgili, va avançar que es tracta de la primera d’un seguit d’accions que es faran pròximament i que també inclouen tallers i casals per ensenyar a no malbaratar els aliments.

Pel que fa als restauradors, Pere Costa, de la Taverna Cal Barber de Sant Antoni, deia que si la gent comprés en comerços de proximitat hi hauria menys malbaratament, i va defensar que el seu restaurant ofereix al client endur-se menjar i evitar llençar-lo a la brossa. L’alcalde de Calonge i Sant Antoni, Jordi Soler, va posar l’exemple que al municipi a l’estiu la generació de residus s’acosta a les 6 tones diàries i el fre al malbaratament pot fer reduir la xifra de manera més efectiva que el triatge en planta.


 

Categories: 
Municipis: 
Baix Empordà

Relacionats

Article

49 equips participants i gairebé 20.000 € recaptats per entitats ambientals a la 6a edició de la cursa de plogging per excel·lència a Catalunya. Gràcies als participants s'ha alliberat una tona de deixalles a l’espai natural d’Osona pel que han passat.

Article

El projecte SOULFOOD recull l’experiència de productors agrícoles locals per tal de desenvolupar solucions digitals per lluitar contra el malbaratament alimentari.​

Article

Les parades del Mercat Municipal proposen accions de millora per reduir l'ús d'envasos de plàstic d’un sol ús.

Butlletí