Figaró es proposa el repte #FigaroResiduZero

14/06/2017 - 18:15

L'Ajuntament de Figaró-Montmany cerca 20 persones voluntàries per visitar als veïns i veïnes del municipi per ajudar-los a reduir, reutilitzar i separar millor la brossa sota el lema #FigaróResiduZero.

L'acció es realitzarà el proper dissabte 15 de juliol i comptarà amb una activitat formativa prèvia el dimarts 11, al Centre Cívic de Figaró i en col·laboració amb la Mancomunitat la Plana.

Figaró-Montmany va implementar amb èxit el sistema de recollida de residus porta a porta, aconseguint un índex de separació del 71%. En els últims anys l'índex ha disminuit fins el 56% i any rere any el preu de la taxa d'escombraries puja. El 2015 es pagaven 128€ i el 2017 se superen els 143€, ja que una part l'assumeix l'ajuntament en detriment del pressupost anual.

El municipi s'ha adherit a l'Estratègia Catalana Residu Zero i plegats. amb aquesta campanya i al llarg dels propers 3 anys, vol reduir els residus en origen i reutilitzar al màxim, incrementar un 5% la separació de residus durant el 2017, augmentar fins el 70% la separació de residus abans del 2020, aconseguir que, l’any 2020, la producció de residus sigui inferior a 1,20 Kg/habitant/dia. i establir més accions i activitats que ajudin a la ciutadania a reduir la generació de residus.

Els participants rebrant fins a 300 minuts a canvi del teu temps que podràn bescanviar per entrades a la piscina, descomptes al centre cívic, un massatge, bosses compostables i altres ofertes.

Des del 12 de juny fins el 31 de juliol, pots sumar-te al repte amb les següents accions: via xarxes socials (Facebook, Twitter o Instagram) amb l'etiqueta #FigaroResiduZero! Com redueixes residus en origen? Com reutilitzes? Com separes la brossa? Escriu un petit text animant als veïns i veïnes a sumar-se a la campanya! Rebràs 15 minuts per la teva participació! Assistint a la deixalleria mòbil el dissabte 29 de juliol aportant piles, olis de cuina i de cotxe, bateries, aerosòls, bombetes i fluorescents, residus electrònics, etc. Rebràs 15 minuts a canvi de la teva aportació!

Una acció sorgida de la ciutadania, les entitats i l'ajuntament

El passat 13 de març de 2017 es va realitzar una sessió participativa al Centre Cívic de Figaró-Montmany, en el marc del projecte minuts, on es va convidar a entitats i ciutadania per detectar necessitats i proposar activitats sobre tres temes de discussió (cultura, espai públic i sostenibilitat). Una de les necessitats detectades estava relacionada amb la problemàtica de la separació de residus i l'acció proposada va ser la d'un voluntariat porta a porta per ajudar a resoldre el problema.


 

Categories: 
Municipis: 
Vallès OrientalFigaró-Montmany

Relacionats

Article
Es pot participar del 22 al 29 d’abril.

Amb motiu de la diada de Sant Jordi, les Deixalleries del Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental s'adhereixen un any més a la campanya DeixaLlibres.

Notícia

Mollet del Vallès ha estat nominat com a finalista al Premi Europeu de la Prevenció de Residus (EWWR) 2024 en la categoria d’Administració Pública per la seva iniciativa “Dia lliure d’envasos d’un sol ús al Mercat Municipal”.

Article

La Mancomunitat Penedès-Garraf inicia una campanya per abordar la problemàtica del residu tèxtil als municipis del territori. Amb la campanya "Està de Moda", es busca informar i conscienciar sobre la importància de reduir, reutilitzar i reciclar les peces de roba per mitigar l'impacte ambiental.

Butlletí