Fitxes de bones pràctiques per a la gestió forestal postincendi

05/09/2016 - 13:42

En el marc del projecte Anifog, de la Universitat de Girona, s’han publicat recentment unes fitxes de bones pràctiques per a la gestió forestal postincendi.

En aquestes fitxes es recullen les recomanacions per a mitigar o evitar els impactes negatius de les podes de recuperació als boscos mediterranis. Són una guia pràctica tant per als gestors com per als treballadors forestals que vulguin conservar la biodiversitat i els serveis ecosistèmics dels boscos.

 

 

El document inclou una eina per a la selecció de les recomanacions segons quatre grans objectius de gestió en forma de diagrames de flux.

Pel que fa a les recomanacions, aquestes aborden la regeneració de la coberta vegetal, la reducció de l’erosió, la conservació de la fertilitat del sòl, la conservació de la fauna, la reducció del risc d’incendi posterior i la conservació de la qualitat dels hàbitats fluvials i de ribera.

La publicació s’estructura en vuit fitxes dividides segons els elements del medi que poden rebre un impacte degut a la poda de recuperació: paisatge, coberta vegetal, erosió del sòl, fertilitat del sòl, fauna invertebrada, fauna vertebrada, risc d’incendi posterior i hàbitats fluvials.


Categories: 
Etiquetes: 

Relacionats

Article

La Conferència "Tinguem Cura del Planeta" celebra la seva 10a edició reivindicant el paper decisiu del jovent per transformar el món.

Article

Montmeló disposa d’un servei públic d’abastament des de 1957 amb un model de gestió directa de forma continuada. L’any 2015 es posava en funcionament el dipòsit del Turó de la Bandera de Montmeló que va permetre millorar el subministrament d'aigua a Montmeló i Parets. Les obres, acordades en un conveni entre el Govern català i els dos ajuntaments l'any 2009, van anar a càrrec de l'empresa ATL, concessionària de la Generalitat.

Article

La iniciativa ha comptat amb la participació de quatre escoles públiques d’infantil i primària i tres escoles bressol municipals

Butlletí