Horts per combatre la vulnerabilitat social

10/10/2016 - 13:25

Al petit interior d’illa Borrell 305 de Barcelona acaben d’inaugurar-se unes taules d’hort urbà coincidint amb la Festa Major de l’Esquerra de l’Eixample.

Un racó coordinat pel menjador Emmaús, lligat a la parròquia de Sant Eugeni I Papa, que apart del seu valor ecològic tenen un valor terapèutic, perquè estan adreçats a usuaris d’aquest menjador social, tot i que qualsevol persona del barri podrà demanar participar en el projecte.

Els cultius són rotatius i els usuaris d’Emmaús podran cultivar les seves pròpies verdures de temporada i herbes medicinals, acompanyats per dues voluntàries, una llicenciada en Ciències Ambientals i altra en Enginyeria Agrònoma. De moment, s’han format dos grups de cinc persones que cuidaran els horts dos dies a la setmana, però l’objectiu és obrir-los a més voluntaris la resta de dies.

La idea és fer també tallers sobre herbes aromàtiques, taules de maduixes, compostatge i altres oberts al barri. El recinte dels horts està tancat amb clau, a càrrec del menjador social.

Les taules d’hort ocupen un racó de l’interior d’illa Borrell 305 -reformat abans de l’estiu-, on s’ha instal·lat també terra de cautxú en una part dels jardins per poder fer activitats esportives organitzades pel CAP Comte Borrell, com el tai-txi.


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsBarcelona
Etiquetes: 

Relacionats

Article

Integrar plantes silvestres comestibles en el sistema alimentari pot suposar una estratègia d’adaptació al canvi climàtic. Sota aquesta premissa, les organitzacions Eixarcolant, Tarpuna i Restaurantes Sostenibles, estan duent a terme un projecte per fomentar i facilitar la producció, distribució i consum d'aquest tipus de plantes a Barcelona.
 

Article

Publicats els resultats de la sisena edició d’aquesta campanya de conscienciació i bones pràctiques per a l’estalvi d’energia i aigua i la reducció d’emissions de l’Ajuntament de Barcelona.

Article

La tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Transició Ecològica, Serveis Urbans i Habitatge, Laia Bonet, ha mostrat a Brussel·les el compromís de Barcelona amb la millora de la qualitat de l’aire a la ciutat. Ha estat en el marc d’una reunió amb l’eurodiputat Javi López, ponent del Parlament Europeu per a la revisió de la Directiva de la qualitat de l’aire, i amb François Wakenhut, cap de la unitat de qualitat de l’aire de la Comissió Europea

Butlletí