La campanya ‘Si recicles, (re)generes’ de Granollers rep el Premi a les Bones Pràctiques pel Clima de la FEMP

Font: Ajuntament de Granollers

16/12/2018 - 17:39

Granollers guanya el premi de la categoria de sensibilització i concienciació ciutadana per la campanya de reciclatge i queda finalista a la categoria d’adaptació al canvi climàtic pel sistema de reutilització d’aigua de Can Cabanyes

La Xarxa Espanyola de Ciutats pel Clima (link is external), integrada a la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) (link is external), va lliurar el Premi de Bones Pràctiques Locals pel Clima a sis ajuntaments. Els guanyadors de la setena edició del guardó en les respectives categories han estat: 

• Mobilitat: Santander pel Pla de transport vertical.  

• Economia circular: Bigastro (Alicante) per la campanya de Nadal sostenible.

• Eficiència energètica, urbanisme i edificació: Real Sitio de San Ildefonso (Segovia) pel Pla de millora d’eficiència energètica. 

• Sensibilització i conscienciació ciutadana: Granollers per la campanya ‘Si recicles, (re)generes’.

• Adaptació al canvi climàtic: Donostia-San Sebastián pel projecte ‘Donostia se adapta’. 

• Foment de la participació ciutadana: Oviedo pel Procés Participatiu de transformació d’una autopista en un bulevard. 

Així, la campanya de foment del reciclatge de Granollers ‘Si recicles, (re)generes’ ha estat reconeguda pel seu impacte en la ciutadania. L'objectiu és vincular i corresponsabilizar a les famílies i a la comunitat educativa local a partir d’un exemple tangible de compostage dels residus orgànics generats als menjadors escolars de dos centres educatius.  

A més, Granollers també ha quedat finalista a la categoria d’Adaptació al canvi climàtic pel sistema de reutilització d’aigua de Can Cabanyes. Aquesta iniciativa, que forma part del projecte europeu CEMOWAS2, aprofita les aigües sortints de la depuradora de Granollers i els converteix en un nou recurs per a la ciutat, sobretot per a usos municipals com el reg i el baldeig de carrers. 

El regidor de Medi Ambient, Activitats i Espais Verds, Albert Camps, va recollir el guardó en un acte celebrat ahir a Madrid en el marc del programa del Congrés Nacional de Medi Ambient. El premi reconeix els esforços dels municipis i impulsa iniciatives i accions que esdevenen exemple de bones pràctiques per a altres pobles i ciutats. 

Podeu consultar tots els projectes presentats a la 7a edició del Premi de Bones Pràctiques Locals pel Clima clicant aquest enllaç (link is external).


 

Categories: 

Relacionats

Article

Les escoles de primària Salvador Espriu i Salvador Llobet participen en aquest projecte pilot fent la recollida selectiva als seus menjadors

Article

Aquest municipis del Bages volen així millorar la recollida selectiva. Volen així també apropar-se al compromís global de Catalunya de recollir selectivament el 50% de residus d'aquí al 2020. Amb aquest contenidors amb control d'accés s'incentiva el compromís dels ciutadans amb la recuperació dels residus.

Article

La campanya “A Manresa el cartró ben plegat”, realitzada en el marc del projecte europeu UrbanWins, té per objectiu incrementar el reciclatge de cartró i facilitar informació sobre el reciclatge de residus. Informadors ambientals han iniciat la seva feina als comerços de la ciutat. Informadors ambientals han començat a treballar a peu de carrer, a Manresa, realitzant visites als comerços usuaris del servei de recollida porta a porta de paper i cartró comercial, amb l’objectiu de facilitar-los informació sobre el servei i conscienciar-los de la importància de gestionar els residus correctament.

Butlletí