La ciutadania d’Olesa valora positivament la campanya de civisme contra els sorolls No et passis!

Font: Ajuntament d'Olesa de Montserrat

01/10/2018 - 12:26

La campanya ha acabat aquest mes de setembre, i ara els agents implicats faran una valoració detallada del conjunt d'accions que s'han dut a terme durant aquest estiu. De moment, l'acceptació de la campanya per part de la ciutadania ha estat positiva.

La campanya per evitar els sorolls nocturns a l’estiu No et passis!  ha desplegat diferents accions amb l’objectiu de conscienciar la població que cal respectar el descans del veïnat. Des de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat, la cap del servei de cultura i lleure, Montse Muñoz, ha destacat que No et passis! és una campanya de civisme que ha consistit en diferent accions com la instal·lació de banderoles, cartells, tríptics informatius i una campanya activa informativa per part d’agents cívics i Policia Local. Muñoz ha remarcat que és aviat per fer la valoració del resultat de la campanya, tot i que la informació que tenen des de la Policia Local és que aquest estiu "ha estat més tranquil en relació a determinades queixes per sorolls".

 Des de l’àrea de diversitat i convivència s’ha volgut remarcat que No et passis! ha estat una campanya informativa i que una de les accions més efectives ha estat la feina de les agents cíviques aportant aquesta informació personalment a la ciutadania. Montse Muñoz ha destacat que l’objectiu de la campanya ha estat captar l’atenció dels olesans i de les olesanes i que siguin conscients que els efectes de sorolls a places, terrasses o altres accions com patinets o accelerades dels vehicles molesten al veïnat que vol descansar.

Un dels elements de la campanya han estat les banderoles que s'han penjat, entre d’altres, a La Rambla, plaça Catalunya, plaça de la Sardana, zona de l’Ajuntament, plaça de les Fonts, plaça Nova i carrer Anselm Clavé. La cap de servei de cultura i lleure de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat ha destacat que hi ha veïnat que ha demanat banderoles a determinats llocs perquè les considerava necessàries per tal de conscienciar que es pot gaudir de l’estiu però des del respecte.

La campanya podria tornar en altres moments, sempre que es consideri necessari recordar el missatge a la ciutadania.


 

Categories: 
Etiquetes: 

Relacionats

Article
Inici de les proves pilot de l’Aplicació mòbil per a la detecció de zones tranquil·les urbanes

L'entitat Science For Change coordina el projecte pilot SoundCollect, en el que s’està desenvolupant una eina gratuïta de ciència ciutadana que permet el monitoratge de dades del so a les zones urbanes tranquil·les. 

Notícia

Aquesta serà un dels reptes a debat al congrés ACUSTICAT, el gran punt de trobada de l’acústica catalana que se celebrarà els dies 24 i 25 d’abril a Manresa. Ja es pot consultar el programa.

Butlletí