La Festa Major de Gràcia no utilitza gots de plàstic

08/09/2017 - 13:49

Aquest any la Festa Major de Gràcia ha fet un salt endavant en sostenibilitat i no s'ha previst lliurar lliurat gots de plàstic. La iniciativa té com a objectiu principal contribuir a la reducció dels  residus i afavorir la cultura de la reutilització.

La Fundació Festa Major de Gràcia, juntament amb San Miguel i Ecofestes, aplicarà el sistema integral dels #gotsreutilitzables a tots els carrers i espais del barri durant la Festa Major. Alguns dels bars i establiments del barri també s’han sumat a la iniciativa.

El got reutilitzable, de disseny propi de les festes, serà distribuït mitjançant un petit dipòsit d’un euro en concepte de lloguer a totes les barres de la Comissió de Festes repartides per tots els carrers i places. Abans de marxar tothom podrà retornar el seu got a qualsevol barra de la Comissió i recuperar així el dipòsit inicial. El sistema de dipòsit, sense despesa final pel públic, aconsegueix dotar de valor el got i n’evita el seu abandonament i, per tant, el seu fracàs ecològic.

L’aplicació d’aquest sistema té l’objectiu de reduir l’impacte ecològic i les deixalles en carrers i places. L’objectiu del projecte és eradicar el got d’un sol ús per apostar pels gots reutilitzables i la seva màxima reutilització. Amb el got reutilitzable el residu que genera el got de plàstic d’un sol ús desapareix i es substitueix per un nou objecte amb molts usos. La desaparició del residu del gotd’un sol ús també evita l’acumulació excessiva de plàstics en papereres, contenidors i, sobretot, al terra de carrers i places.

Quan finalitzin les festes, tot el got recuperat, net i brut, es retornarà a les instal·lacions d’Ecofestes per ser rentat i empaquetat de nou, a fi que pugui ser utilitzat en pròximes edicions o en altres activitats del barri.

Lliga la Bossa

Com a novetat d’aquest any també s’ha impulsat el Lliga la Bossa, una iniciativa del districte amb col·laboració de la direcció de Neteja i Residus i de les entitats i comerços d’algunes zones de la Vila de Gràcia. Es tracta de fomentar la corresponsabilització d’entitats i comerços en la neteja d’alguns espais. Aquestes entitats i comerços lligaran les bosses de les papereres de cartró quan estiguin plenes i les portaran a uns punts acordats amb els serveis de neteja on es recolliran. També substituiran la bossa de plàstic per una de nova. Així compensem els problemes de mobilitat dels serveis durant aquests dies i alhora es responsabilitzen de tenir nets els espais.


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsBarcelona

Relacionats

Article

Recollir deixalles a la ciutat mentre es fa esport. És l'spogomi, una competició que ha arribat del Japó i ha aterrat aquest diumenge a Barcelona. Aquesta pràctica deu el nom a una fusió dels noms "sport", esport en anglès, i "gomihiroi", recollida de deixalles en japonès.

Article

Cooperasec ha impulsat aquesta iniciativa que promou l'ús compartit entre el veïnat d'objectes, com una aspiradora o una tenda de campanya, per potenciar el consum responsable i el residu zero

Butlletí