La flota dels Agents Cívics de B:SM totalment electrificada

Tres noves motos d’enduro completen la flota elèctrica
14/05/2018 - 08:19

La flota de vehicles Agents Cívics de Barcelona de Serveis Municipals (B:SM) es completa amb 3 motos d'enduro de la marca Volta que es sumen a les 6 motos d'Scutum i al cotxe Renault Zoe, en funcionament des del passat novembre. D'aquesta manera s'ha aconseguit electrificar el 100% de la flota un any abans del termini previst.

La moto és la Volta BCNForest té una capacitat energètica de la bateria 3 – 4 kWh i una autonomia 100km, el que li proporciona una autonomia molt elevada.  i que pot carregar-se al 100% en un temps de 2 hores.
 
Menys contaminació, més estalvi

El procés d’electrificació de la flota de Barcelona de Serveis Municipals (B:SM) va començar al 2016 i, actualment, 69 de les 109 motos de les que disposa l’empresa ja són elèctriques. La substitució progressiva de la flota fa palesa l’aposta ferma de B:SM per la mobilitat elèctrica, un sistema sostenible que contribueix a la millora de la mobilitat, a la reducció d’emissions de CO2, a la disminució del soroll i que, en definitiva, fomenta el respecte pel medi ambient. Està previst que al primer trimestre del 2019, la flota de motos de B:SM estigui totalment electrificada.

Tecnologia catalana

Volta Motorbikes és una empresa de Figueres fundada al 2010 amb l’objectiu d’incorporar tecnologies respectuoses amb el medi ambient a les motocicletes i aportar solucions als problemes de contaminació. Al 2017 ha estat guardonada amb el premi “Red dot award”, a la cateogira de mobilitat, pel seu disseny aplicat a la motocicleta.

La resta de motos de la flota són l’empresa SILENCE by Scutum, empresa catalana nascuda al 2011 amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida a les ciutats amb vehicles innovadors 100% sostenibles. La companyia es dedicada al disseny, desenvolupament i fabricació de scooters elèctrics de 2 i 3 rodes, una alternativa real i eco-responsable amb un producte totalment adaptat a les necessitats del mercat. 


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsBarcelona
Etiquetes: 

Relacionats

Article

Barcelona Cicle de l’Aigua SA (BCASA) ha adquirit 15 nous vehicles per renovar el seu parc mòbil, 13 furgonetes 100% elèctriques i 2 vehicles SUV híbrids destinats, aquests últims, a l’atenció del servei de guàrdia de 24 hores/365 dies. 

Notícia

Barcelona vol augmentar la mobilitat elèctrica fins els 24.000 cotxes, 100 busos i 800 taxis el 2024. L’estratègia de mobilitat elèctrica es presenta com a resposta a la necessitat d’una mobilitat segura, sostenible, equitativa i eficient.

Article

L’empresa Urbaser posa en marxa el primer camió del món 100% elèctric de gran tonatge (27 Tn), destinat a la recollida selectiva automatitzada de residus urbans. El nou vehicle, anomenat Urbaelètric, ha començat a circular en fase de proves per Barcelona i es preveu que estigui en ple funcionament l’1 de novembre de 2017 als Districtes de Sant Andreu i Sant Martí.

Butlletí