La Garriga allibera gamarussos per combatre les plagues de rosegadors

Font: Ajuntament de la Garriga

10/10/2018 - 12:15

Seguint amb el projecte Zero Biocides, la Garriga ha iniciat aquest setembre una segona fase del pla amb l'alliberament d'exemplars de gamarussos, contempla la col·locació de caixes nius d’òlibes i l’alliberaran de xots i mussols. Aquestes espècies, que estan en perill d’extinció al Vallès, contribuiran a mantenir l’equilibri de l’ecosistema controlant la població de rosegadors.

Durant la jornada, també s'ha valorat postivament la primera etapa del projecte que, amb la col·locació de nius de mallerengues, xots i eriçons, vol controlar les plagues d’insectes, cargols i llimacs.

Els exemplars provenen del Centre de Fauna de Torreferrussa.

El projecte la Garriga Zero Biocides està suposant que el 100% dels horts urbans de la zona del Barri de Querol controlin les plagues sense fer servir cap insecticida, rodenticida o herbicida,

La presentació ha comptat amb la presència de l’alcaldessa de la Garriga, Meritxell Budó, la regidora de Salut Pública, Juliet Grau, Jordi Baucells de l’empresa especialitzada en gestió ambiental “Biodiversitat.cat” i Roger Suriñach, d'Hortesania i membre de la Fundació Agrària de la Garriga.


 

Categories: 

Relacionats

Article

L’esdeveniment, que buscava promoure la sostenibilitat i conscienciació ambiental, amb especial atenció a l’ecosistema marí, va ser tot un èxit. En paral·lel, es va presentar el Llibre “El Futur que volem”.

Article

El projecte “LLIGAMS, teixint natura amb la societat” de Sàmara Natura, guanya la 4a edició del Premi “Natura i Societat” promogut per la Fundació Privada Girbau

Article

El Centre d'Estudis del Mar de Sitges avalua l'estat de la posidònia a les costes del Garraf.

Butlletí