La Garriga allibera gamarussos per combatre les plagues de rosegadors

Font: Ajuntament de la Garriga

10/10/2018 - 12:15

Seguint amb el projecte Zero Biocides, la Garriga ha iniciat aquest setembre una segona fase del pla amb l'alliberament d'exemplars de gamarussos, contempla la col·locació de caixes nius d’òlibes i l’alliberaran de xots i mussols. Aquestes espècies, que estan en perill d’extinció al Vallès, contribuiran a mantenir l’equilibri de l’ecosistema controlant la població de rosegadors.

Durant la jornada, també s'ha valorat postivament la primera etapa del projecte que, amb la col·locació de nius de mallerengues, xots i eriçons, vol controlar les plagues d’insectes, cargols i llimacs.

Els exemplars provenen del Centre de Fauna de Torreferrussa.

El projecte la Garriga Zero Biocides està suposant que el 100% dels horts urbans de la zona del Barri de Querol controlin les plagues sense fer servir cap insecticida, rodenticida o herbicida,

La presentació ha comptat amb la presència de l’alcaldessa de la Garriga, Meritxell Budó, la regidora de Salut Pública, Juliet Grau, Jordi Baucells de l’empresa especialitzada en gestió ambiental “Biodiversitat.cat” i Roger Suriñach, d'Hortesania i membre de la Fundació Agrària de la Garriga.


 

Categories: 

Relacionats

Article

El pròxim diumenge 16 de setembre, en el marc de la 3a edició de la Fira Visana, es presentarà el primer Itinerari de Benestar i Silenci autoguiat de tot Catalunya. La iniciativa consisteix a passejar per camins senyalitzats enmig de la natura en els quals hi ha diferents rètols amb propostes enfocades a impulsar senzilles pràctiques saludables i de mimetisme amb l’entorn, com meditació, atenció plena, ioga, respiració conscient, introspecció o reflexió.

Article
Esculls artificials per potenciar la biodiversitat marina

Aquest mes de juliol l'AMB ha instal·lat un total de 8 biòtops al litoral metropolità aprofitant l'abalisament anual de la costa en temporada alta.

Butlletí