La Garriga allibera gamarussos per combatre les plagues de rosegadors

Font: Ajuntament de la Garriga

10/10/2018 - 12:15

Seguint amb el projecte Zero Biocides, la Garriga ha iniciat aquest setembre una segona fase del pla amb l'alliberament d'exemplars de gamarussos, contempla la col·locació de caixes nius d’òlibes i l’alliberaran de xots i mussols. Aquestes espècies, que estan en perill d’extinció al Vallès, contribuiran a mantenir l’equilibri de l’ecosistema controlant la població de rosegadors.

Durant la jornada, també s'ha valorat postivament la primera etapa del projecte que, amb la col·locació de nius de mallerengues, xots i eriçons, vol controlar les plagues d’insectes, cargols i llimacs.

Els exemplars provenen del Centre de Fauna de Torreferrussa.

El projecte la Garriga Zero Biocides està suposant que el 100% dels horts urbans de la zona del Barri de Querol controlin les plagues sense fer servir cap insecticida, rodenticida o herbicida,

La presentació ha comptat amb la presència de l’alcaldessa de la Garriga, Meritxell Budó, la regidora de Salut Pública, Juliet Grau, Jordi Baucells de l’empresa especialitzada en gestió ambiental “Biodiversitat.cat” i Roger Suriñach, d'Hortesania i membre de la Fundació Agrària de la Garriga.


 

Categories: 

Relacionats

Article

Mes de 250 persones van participar el diumenge 25 de novembre de 2018 en la festa d'inauguració del jardí de papallones i l'hotel d'insectes del parc del Canal de la Infanta, construït per l'AMB amb la col·laboració de l'Ajuntament de Cornellà.

Article

El pròxim diumenge 16 de setembre, en el marc de la 3a edició de la Fira Visana, es presentarà el primer Itinerari de Benestar i Silenci autoguiat de tot Catalunya. La iniciativa consisteix a passejar per camins senyalitzats enmig de la natura en els quals hi ha diferents rètols amb propostes enfocades a impulsar senzilles pràctiques saludables i de mimetisme amb l’entorn, com meditació, atenció plena, ioga, respiració conscient, introspecció o reflexió.

Butlletí