La Guàrdia Urbana de Cornellà estrena nous vehicles sostenibles

Font: Ajuntament de Cornellà

15/11/2018 - 09:17

En els darrers mesos, la Guàrdia Urbana ha firmat un contracte d’arrendament en renting de setze motocicletes elèctriques per a la unitat de guàrdies de barri, un furgó polivalent i un turisme també elèctrics. Aquests vehicles se sumen als dos cotxes patrulla híbrids (gasolina-elèctrics) que ja hi tenien. L'objectiu municipal és anar substituint de forma progressiva la totalitat de la flota atenent a criteris de respecte i preservació del medi ambient.

Aquests recursos seviran per millorar la seguretat i els serveis prestats a la ciutadania. Des de l'any 2011 Cornellà compta amb un Pla Local de Seguretat (Plasecor), a través del qual es va crear l'Unitat de Seguretat Ciutadana i l’Unitat de Convivència, amb l'objectiu de fer tasques de prevenció i atenció a la ciutadania des de la proximitat, per prevenir actes incívics, preservar els espais comuns i evitar l'alteració de l'ordre públic.

Aquestes unitats funcionen en horaris de tarda i nit i patrullen tant a peu com en vehicles per diferents zones de la ciutat. A més, els guàrdies de barri són una peça clau en aquest engranatge per actuar en matèria de convivència i col·laboració amb veïns, entitats, comerciants i centres educatius.


 

Categories: 

Relacionats

Article


La BaixCicletada tindrà lloc el dia 1 d’octubre en el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible que se celebra del 16 al 23 de setembre. Es tracta d’una activitat gratuïta oberta  tothom que vulgui gaudir d’un recorregut en bicicleta pel Baix Llobregat.  

Article

La tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Transició Ecològica, Serveis Urbans i Habitatge, Laia Bonet, ha mostrat a Brussel·les el compromís de Barcelona amb la millora de la qualitat de l’aire a la ciutat. Ha estat en el marc d’una reunió amb l’eurodiputat Javi López, ponent del Parlament Europeu per a la revisió de la Directiva de la qualitat de l’aire, i amb François Wakenhut, cap de la unitat de qualitat de l’aire de la Comissió Europea

Notícia

Cornellà de Llobregat és una de les dues ciutats d’Espanya més grans de 50.000 habitants que compleixen els criteris de “les ciutats dels 15 minuts” per al 100% dels seus veïns, segons un estudi publicat per l’empresa Deyde DataCentric.

Butlletí