La Mancomunitat La Plana assessora 16 escoles en temes de sostenibilitat

06/09/2017 - 13:08

El projecte s'ha portat a terme perquè els professors apliquin criteris de sostenibilitat en les pràctiques educatives.

El Servei d’educació ambiental de la Mancomunitat La Plana ha finalitzat el curs escolar 2016-2017 havent ofert assessorament sobre sostenibilitat a 16 centres educatius. El projecte s'ha portat a terme perquè els professors apliquin criteris de sostenibilitat en les pràctiques educatives.

En total s'han desenvolupat diversos projectes en 16 escoles i instituts, entre les quals destaquen l'escola Les Pinediques i El Gurri, ambdós de Taradell; Mossèn Cinto de Folgueroles; l'Escola Muntanyola; Farigola, de Seva; i l'Institut de Tona. Durant l'assessorament s'ha portat a terme un seguiment amb els equips docents durant la creació de projectes per a la sostenibilitat i en el disseny de materials didàctics.

Per l'edició d'enguany s'han lliurat dos nous recursos educatius. El Passaport de l’ecoviatger, un material didàctic que consta d'un dossier de treball en format de passaport amb informació sobre el procés de separació i triatge de materials reciclables, i La Recimaleta, una maleta pedagògica amb l’objectiu de fer conèixer la recollida selectiva de residus. A més cada material conté activitats i jocs per complementar-ho.

Segons informa la Mancomunitat en una nota de premsa, el curs vinent la institució seguirà oferint assessorament, recursos educatius en préstec i visites gratuïtes a les instal·lacions de tractament de residus de tots els centres que ho desitgin, "amb l’objectiu de seguir avançant cap a una educació més sostenible i en xarxa".


 

Categories: 
Municipis: 
Osona

Relacionats

Article

El Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis (CERM) forma part del Museu del Ter, concretament és l’àrea que té com a objectiu principal l’estudi, la difusió i la conservació del patrimoni cultural i natural del rius mediterranis, especialment del Ter. Molts dels projectes els desenvolupen en col·laboració amb universitats i altres institucions, sobretot al territori català.

Article

Amb el compromís d’integrar la responsabilitat social en l’estratègia corporativa i com a administració referent en el progrés sostenible dels 311 municipis de la demarcació i en el benestar dels seus ciutadans, la Diputació de Barcelona treballa per poder acompanyar els governs locals en la implementació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible aprovats per l'Organització de les Nacions Unides.

Butlletí