La Xarxa de Governs Locals +Biodiversitat premia Barcelona

08/05/2018 - 09:40

Barcelona ha rebut, concretament, dos guardons en la primera edició dels Premis de Bones Pràctiques Locals per la Biodiversitat que atorga aquesta xarxa, un pel Pla del Verd i la Biodiversitat i un altre per la gestió naturalitzada dels estanys de la ciutat.

L’Ajuntament de Barcelona ha rebut dos premis de la Xarxa de Governs Locals +Biodiversitat, una organització formada per ajuntaments i administracions locals que tenen l’objectiu de fomentar la conservació de la fauna i la flora, la protecció hídrica, la restauració d’espais naturals degradats o la millora dels ecosistemes.

D’una banda, el Pla del Verd i la Biodiversitat 2012-2020 de Barcelona recull el compromís de l’Ajuntament per conservar i millorar la infraestructura ecològica de la ciutat amb un gran ventall d’accions. Entre els objectius d’aquest pla, destaca la plantació en aquest període de més de 235.000 arbres, la creació de més d’una cinquantena d’espais d’interès natural dins del nucli urbà o ampliant fins als 17,71 m2 la superfície verda disponible per habitant a la ciutat.

D’altra banda, la gestió naturalitzada dels estanys de Barcelona fomenta la reducció o eliminació dels productes químics amb els quals es tracta l’aigua, alhora que s’introdueixen plantes aquàtiques que ajuden a depurar l’aigua de manera natural. Així es fomenta la biodiversitat als estanys, incrementant la presència d’espècies animals i vegetals.

La Xarxa de Governs Locals +Biodiversitat ha concedit aquests premis en el marc de la seva setena assemblea a Madrid.


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsBarcelona

Relacionats

Article

L’Ajuntament de Barcelona, Parcs i Jardins i Cossetània Edicions han publicat la ‘Guia de flora urbana de Barcelona’, de Pere Barnola i Josep M. Panareda, que exposa una mostra de les més de mil espècies vegetals que tenim a la ciutat, i la ‘Guia de fauna urbana de Barcelona’, de Sergi Garcia, un recull de la fauna més representativa i, en molts casos, desconeguda de Barcelona. Les dues amb il·lustracions de Martí Franch.

Article

L’esdeveniment, que buscava promoure la sostenibilitat i conscienciació ambiental, amb especial atenció a l’ecosistema marí, va ser tot un èxit. En paral·lel, es va presentar el Llibre “El Futur que volem”.

Article

L'Enverdim és un nou servei de l'Ajuntament de Barcelona per a la promoció del verd en l’àmbit privat a través de formacions, assessoraments i dotació de recursos, entre d’altres, en el marc del Pla Natura 2023, un instrument estratègic i participat, que té la visió d’una ciutat amb un verd connectat en la trama urbana i amb la xarxa verda metropolitana, per maximitzar els serveis socials i ambientals, sobretot els de salut i adaptació al canvi climàtic. 

Butlletí