L'Agenda del Dia Mundial de l'Aigua

L’ACA impulsa un web on s’aglutinen totes les activitats per al Dia Mundial de l’Aigua organitzades per administracions i entitats.
24/02/2017 - 20:50

 

Coneixeu L'AGENDA DEL DIA MUNDIAL DE L'AIGUA

L’aigua és un bé bàsic i indispensable per garantir la vida de les persones i dels éssers vius que ens envolten. Des de 1993, les Nacions Unides han designat el 22 de març com el Dia Mundial de l’Aigua per fer pedagogia al voltant de la importància i els aspectes que incideixen directament en la qualitat, la disponibilitat o l’escassetat d’aigua.

L’Agència Catalana de l’Aigua, en col·laboració amb la Diputació de Barcelona, la Xarxa de ciutats i pobles cap a la sostenibilitat, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona aprofita el Dia Mundial de l’Aigua 2017 per crear l’Agenda de l’Aigua, un espai web que s’erigeix com a punt de trobada per compartir i aglutinar totes les activitats i iniciatives que les administracions i entitats organitzen al voltant d’aquesta celebració.

El teu consum real d’aigua

Aquest portal disposa també d’un apartat –El comptador de l’aigua- on de manera personalitzada pots calcular la teva petjada hídrica en funció dels teus hàbits d’higiene (aigua que gastes quan et dutxes, et rentes les dents o t’afeites) i dels aliments que acostumes a consumir en els diversos àpats del dia. El resultat que obtinguis el podràs comparar amb el de la resta de paísos del món.

L’agència, amb motiu del Dia Mundial de l’Aigua, organitza diverses activitats amb l’objectiu de conscienciar sobre la importància de l’aigua i de fer-ne un consum responsable. Per segon any consecutiu, convoca un concurs a través de la xarxa social Instagram on els ciutadans poden aportar la seva visió personal de l’aigua publicant fotografies amb l’etiqueta

També hi ha previstes altres activitats destinades a conèixer els hàbits de consum d’aigua de la ciutadania mitjançant l’Experiment de l’aigua, una iniciativa interactiva que properament s’anunciarà i que no deixarà indiferent a ningú.


 

Categories: 

Relacionats

Article

Foto: Jordi Fors

L’Agència Catalana l’Aigua commemora l’edició del Dia Mundial de l’Aigua de 2018.

Article
El documental sobre els 30 anys del Consorci Besòs Tordera

El 29 de febrer de 1988 es va fundar el Consorci. Enguany es compleixen 30 anys i, per a l’ocasió, s’han realitzat 30 entrevistes a professionals i personalitats d’àmbits ben diversos, però amb alguna vinculació amb els entorns fluvials de les conques del Besòs i la Tordera.

Article

La tortuga babaua (Caretta caretta) es una espècie amenaçada, catalogada a nivell mundial com a Vulnerable per la Unió Internacional per la Conservació de la Naturalesa (IUCN, 2015), i que al Mediterrani normalment fa la posta a les costes orientals (Xipre, Grècia, Turquia, etc.).

No obstant això, en els últims anys s’han detectat postes o intents de postes al Mediterrani occidental, especialment a les costes andaluses, valencianes, balears i catalanes.

Butlletí