L'Ajuntament d'Arenys de Mar reparteix als restaurants carmanyoles per reduir el malbaratament alimentari

Font: Ajuntament d'Arenys de Mar

09/01/2019 - 20:07

L'Ajuntament de Arenys de Mar ha engegat una campanya de reducció del malbaratament alimentari als restaurants amb una iniciativa que vol normalitzar entre la població l'hàbit d'emportar-nos a casa el menjar i la beguda que no hem pogut consumir al restaurant i, alhora, facilitar bones pràctiques en el sector de la restauració.

Per això aquests dies s'estan lliurant capses compostables als restaurants que es vulguin sumar a la campanya que porta per nom 'Mmm'agrada. Cap a casa!'. D'aquesta manera, els establiments poden facilitar als seus clients que s'enduguin el menjar emplatat que no s'han pogut acabar i, així, evitar llençar menjar.

A més, perquè els clients i potencials clients sapiguem que quins establiments estan adherits a la campanya, aquests lluiran a l'entrada un adhesiu identificatiu com el de la imatge que podeu veure.

Aquesta acció forma part de la campanya 'Restar també aporta' que està inclosa dins del Pla de Prevenció de Residus Municipals.


 

Relacionats

Article

En el marc de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus 2018, tretze centres de Sant Feliu que formen part de l'Agenda 21 escolar van participar en l'acció de sensibilització sobre el malbaratament alimentari. Així, durant aquestes jornades, els alumnes de primària i secundària, van fer un petit estudi amb la col·laboració de les seves famílies, per tal d'esbrinar la quantitat de menjar que es malbarata a les llars i prendre consciència de la problemàtica.

Article

Amb el lema “Contra el malbaratament alimentari posem en valor els aliments”, aquesta nova eina visibilitza els recursos necessaris per produir els aliments que consumim. Impulsada per ENT, Associació Naturalistes de Girona i la Generalitat, la calculadora del valor dels aliments ofereix la possibilitat de calcular tres indicadors ambientals associats a la producció d’una quantitat determinada d’aliments així com el seu valor econòmic aproximat. D’aquesta forma es posa en valor tot allò que es malbarata quan llencem aliments frescos abans de ser cuinats i consumits.

Butlletí