L'Ajuntament de Girona distribuirà 25.000 cendrers de butxaca reutilizables per evitar que es llencin les burilles a terra

Font: Ajuntament de Girona

10/10/2018 - 17:07

L’Ajuntament de Girona distribuirà 25.000 cendrers portàtils reutilitzables i de butxaca entre la ciutadania a partir del mes de novembre. L’objectiu d’aquesta acció és evitar que les persones fumadores llencin les burilles al terra i embrutin la via pública. El material es repartirà a diversos equipaments municipals, sobretot als centres cívics.

“El nostre objectiu és treballar per tenir la ciutat neta i ben cuidada, però necessitem la col·laboració ciutadana per portar-ho a terme. Per això, volem implicar les persones fumadores, en aquest cas, per aconseguir que no es llencin les restes de les cigarretes a la via pública”, ha explicat el tinent d’alcaldia i regidor de Sostenibilitat, Medi Ambient, Participació, Seguretat i Cooperació de l’Ajuntament de Girona, Eduard Berloso.

Els cendrers s’han fet de material termoplàstic (EVA) i alumini, es poden reutilitzar i són de butxaca, pensats perquè les persones fumadores els portin a sobre en qualsevol moment. Se n’han editat 12.500 de color blau i 12.500 de color groc.

Campanya de “No més burilles a terra Girona”
En paral·lel amb la iniciativa que impulsa l’Ajuntament, la plataforma social i ambiental “No més burilles a terra Girona” va organitzar el dia 6 d’octubre, una “burillató”, és a dir, una recollida col·lectiva de burilles del terra dels carrers de Girona.


 

Categories: 

Relacionats

Article

El deteriorament de la capa d’ozó provoca un escalfament de les capes baixes de l’atmosfera i contribueix a l’augment de la temperatura que produeix el canvi climàtic. En el Dia internacional per a la Preservació de la Capa d’Ozó, l’àrea de Medi Ambient de la Diputació de València reitera el seu compromís amb la reducció de les emissions de gasos contaminants a l’atmosfera per fer front a la destrucció de la capa d’ozó i combatre el canvi climàtic.

Article

El taller és un respir artístic a la natura adreçat a persones que conviuen amb trastorns mentals, sota la direcció de Quim Moya i l'Alberg de Cultura Cal Gras. 40 persones que conviuen amb algun tipus de malaltia mental fan estada a Avinyó del 3 al 28 de setembre, en grups de 10  cada setmana, per participar en l'experiència artística que busca la complicitat entre l'art i l'enton.

Article

Un any més, s'ha convocat el 10è concurs de fotografia del Parc de la Serralada Litoral. Com a l'edició anterior hi ha dues categories, una per al públic en general, i una altra per a nens i nenes fins a 12 anys. El tema d'aquesta convocatòria és únic: Un color del parc. Es poden presentar fins un màxim de 4 fotografies per autor, que hauran de ser inèdites, fins a les 23.55 hores del 15 d'octubre de 2018. Totes les imatges s’han d’acompanyar del formulari de participació

Butlletí