L'Ajuntament de Girona distribuirà 25.000 cendrers de butxaca reutilizables per evitar que es llencin les burilles a terra

Font: Ajuntament de Girona

10/10/2018 - 17:07

L’Ajuntament de Girona distribuirà 25.000 cendrers portàtils reutilitzables i de butxaca entre la ciutadania a partir del mes de novembre. L’objectiu d’aquesta acció és evitar que les persones fumadores llencin les burilles al terra i embrutin la via pública. El material es repartirà a diversos equipaments municipals, sobretot als centres cívics.

“El nostre objectiu és treballar per tenir la ciutat neta i ben cuidada, però necessitem la col·laboració ciutadana per portar-ho a terme. Per això, volem implicar les persones fumadores, en aquest cas, per aconseguir que no es llencin les restes de les cigarretes a la via pública”, ha explicat el tinent d’alcaldia i regidor de Sostenibilitat, Medi Ambient, Participació, Seguretat i Cooperació de l’Ajuntament de Girona, Eduard Berloso.

Els cendrers s’han fet de material termoplàstic (EVA) i alumini, es poden reutilitzar i són de butxaca, pensats perquè les persones fumadores els portin a sobre en qualsevol moment. Se n’han editat 12.500 de color blau i 12.500 de color groc.

Campanya de “No més burilles a terra Girona”
En paral·lel amb la iniciativa que impulsa l’Ajuntament, la plataforma social i ambiental “No més burilles a terra Girona” va organitzar el dia 6 d’octubre, una “burillató”, és a dir, una recollida col·lectiva de burilles del terra dels carrers de Girona.


 

Categories: 

Relacionats

Article

L'espai natural del Remolar continua encaminant la seva recuperació. Aquest cop, a més, amb la col·laboració dels viladecanencs i les viladecanenques. Guiades per tècnics experts del Consorci del Delta del Llobregat, diverses famílies del municipi, la majoria amb infants, s'han embrutat les mans per repoblar la zona, la qual ha començat a recuperar part de la vegetació autòctona formada per àlbers, salzes i altres espècies. 

Article
L'acció s'ha anomenat Festival MIRA'Mir

El Festival Mir'Mir ha tingut com a objectiu fer reflexionar sobre la nostra relació amb l'entorn natural i establir una mirada esperançadora per a les generacions futures.

Article

Al concurs de fotografia i pintura d'espais naturals hi han participat alumnes de primària i secundària que han realitzat durant el curs alguna de les activitats educatives del Consorci i Besòs Tordera. La temàtica és la conservació dels espais fluvials, l'objectiu és la conscienciació ambiental.

Butlletí