L’Ajuntament de Lleida segueix avançant en la millora de l’arbrat i la jardineria de la ciutat

29/09/2018 - 12:31

El paer en cap, Fèlix Larrosa, destaca que ja s’han plantat prop de 9.000 arbres aquest mandat i que es vetlla pel manteniment de totes les zones verdes. Larrosa també s’ha felicitat pel fet que els veïns i veïnes de Pardinyes hagin triat com a pressupost participatiu pel seu barri la millora de l’enjardinament de la Rambla de Corregidor Escofet.

L’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, ha visitat aquest matí diferents espais verds del barri de Pardinyes per revisar les tasques de manteniment que es duen a terme per garantir el bon estat de l’arbrat i la jardineria de la ciutat. El paer en cap ha estat acompanyat pel regidor de barri, el tinent d’alcalde Rafael Peris; el regidor d’Hàbitat Rural i Sostenibilitat, Joan Queralt; representants de l’associació de veïns del barri; i de l’empresa encarregada del manteniment, la UTE Jardiners de Lleida. Larrosa ha destacat que l’objectiu és seguir avançant en “una ciutat verda i sostenible”.

“S’ha fet una feina important en els darrers anys. Portem tres anys d’aquest mandat, en els quals s’han plantat prop de 9.000 arbres, que conformen part ja del paisatge de la ciutat. Són arbres que cal cuidar i mantenir. Seguirem avançant en aquesta línia perquè volem una ciutat que, sobretot en èpoques de calor, permeti que la gent pugui trobar espais de refugi”, ha afirmat el paer en cap.

Projecte participatiu per enjardinar la Rambla
Larrosa també s’ha felicitat pel fet que els veïns i veïnes de Pardinyes hagin triat com a pressupost participatiu pel seu barri la millora de l’enjardinament de la Rambla de Corregidor Escofet. Aquest projecte es presentarà pròximament al veïnat per tal analitzar conjuntament com es fa compatible l’enjardinament amb les activitats de caràcter lúdic que es fan durant l’any en aquest espai. “Aquesta és la dinàmica que segueix aquest govern. Parlant amb els veïns i les veïnes per a fer una ciutat més bonica i confortable, una ciutat de tothom per a tothom”, ha assegurat l’alcalde.

La UTE Jardiners de Lleida du a terme el manteniment de diferents espais del barri de Pardinyes, com Baró de Maials; diverses rotondes, les places Joan Vilagrassa, Maria Rúbies i Overpard i la rambla Corregidor Escofet, inclosa la font, on s’ha renovat la il·luminació i part del sistema hidràulic.

Les tasques encomanades són el manteniment dels arbres, que inclou l’esporga, els tractaments fitosanitaris, el reg i la neteja d’escocells, així com la sega i neteja de gespes i parterres de plantes arbustives. Aquests espais estan composats per 2.200 unitats d’arbres, 15.700 m² de gespa, 1.700 m² d’arbustiva diversa i 29.000 m² de diferents paviments.


 

Relacionats

Article

La revolució verda que la Paeria està portant a terme a Lleida ha arribat als Aiguamolls de Rufea. Les millores realitzades als Aiguamolls de Rufea s’han inaugurat amb una plantada d’arbres popular i un anellament d’ocells, on han participat més d’un centenar de persones i famílies de la ciutat. El paer en cap, Fèlix Larrosa, ha destacat que els Aiguamolls de Rufea són a l’agenda política i institucional i això suposarà anar fent millores constant en aquest espai amb l’objectiu de recuperar-lo com un espai amb valors verds.

Article

L'espai natural del Remolar continua encaminant la seva recuperació. Aquest cop, a més, amb la col·laboració dels viladecanencs i les viladecanenques. Guiades per tècnics experts del Consorci del Delta del Llobregat, diverses famílies del municipi, la majoria amb infants, s'han embrutat les mans per repoblar la zona, la qual ha començat a recuperar part de la vegetació autòctona formada per àlbers, salzes i altres espècies. 

Article

La directora de l'oficina regional de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) a Europa, Monika Kosinska, ha destacat els avantatges que té per a la millora de la salut de les persones les actuacions urbanístiques i ha subratllat la importància de treballar de manera coordinada les administracions públiques i també les empreses privades.

Butlletí