Les activitats d'educació ambiental del Consorci del Bages per a la gestió de residus han arribat a 8.000 alumnes el curs passat

15/07/2018 - 08:29

Les activitats pedagògiques d’educació ambiental liderades pel Consorci del Bages per a la gestió de residus  –que inclouen el programa d’educació ambiental i les activitats de “La deixalleria mòbil va a l’escola”- han arribat a gairebé 8.000 alumnes aquest darrer curs.

El programa d’educació ambiental –que es fa conjuntament amb el Camp d’Aprenentatge del Bages- inclou visites al Parc ambiental de Bufalvent, al Parc del Secà i a les deixalleries, xerrades, tallers, ambientalització i assessorament de centres educatius, préstec de material, etc. En el marc d’aquest programa s’han dut a terme 119 actuacions per a un total de 3.287 alumnes. Gairebé 2.500 han participat en les diferents visites i 800 han fet tallers com “Cada residu al seu lloc”, “Les propietats del materials” o “Reciclem l’oli fent sabó”.

Per altra banda, dins el programa “La deixalleria mòbil va a l’escola”, s’han visitat 34 centres del Bages i el Moianès, s’han registrat 875 entrades de residus i s’han fet 308 activitats diferents en les quals han participat 4.693 alumnes.

A més, recentment s’ha fet la cloenda d’una nova edició dels Projectes compartits sobre residus en què 2 escoles i gairebé 110 alumnes han estat desenvolupant, durant el curs, un projecte transversal sobre la necessitat de reciclar.

L’objectiu de totes aquestes activitats pedagògiques, un dels puntals estratègics del Consorci del Bages, que es van iniciar l’any 2005, és conscienciar els infants i joves de l’impacte que té la generació de residus, perquè, des de ben petits, tinguin clar que és necessari reciclar i reduir residus.


 

Municipis: 
Bages

Relacionats

Article

Sant Fruitós de Bages aposta per l’art urbà i pel reciclatge. Des del més de maig, s’han instal·lat tres contenidors blaus destinats al reciclatge de paper i cartró, que es troben personalitzats.

Article

Visita al Parc ambiental dels alumnes de 5P de l'Escola Montserrat

110 alumnes de 2 escoles del Bages participen en la sisena edició dels Projectes Compartits –organitzats pel Camp d’Aprenentatge del Bages i el Consorci del Bages per a la gestió de residus-.

Notícia

Més de 600 infants de primària de Sant Vicenç de Castellet porten dos mesos millorant els seus hàbits alimentaris i sostenibles a l’hora d’esmorzar. Aquesta és la Setmana Europea de Prevenció de Residus i la campanya ‘Marató Residu Zero’ acaba amb la satisfacció d’haver reduït residus a les 3 escoles del poble i augmentant el respecte cap al medi ambient.

Butlletí