Les instal·lacions fotovoltaiques municipals d'Igualada estalvien 22,5 tones de CO2

Font: Ajuntament d'Igualada
25/04/2016 - 08:49

N’hi ha al Mercat de La Masuca, l’Estació d’Autobusos, l’Escola Dolors Martí, l’Estadi Atlètic, l’Espai Cívic Centre i la Residència Pare Vilaseca.

Les instal·lacions fotovoltaiques instal·lades a les cobertes dels edificis municipals de l’Ajuntament d’Igualada van generar l’any 2015 més de 94 MWh d'energia elèctrica, evitant l’emissió de 22,5 tones de CO2 a l'atmosfera. Aquestes tones equivalen a recórrer 132.350 quilòmetres amb un cotxe mitjà de gasolina, amb un consum de 6 litres cada 100 quilòmetres.

L’Ajuntament d’Igualada té actualment en funcionament sis instal·lacions de generació d'energia renovable, ubicades a les cobertes del Mercat Municipal de la Masuca, en servei des del 2004, l’estació d’autobusos des del 2007 i l’Escola Dolors Martí, el gimnàs de l’Estadi Atlètic, la Residència Pare Vilaseca i l’Espai Cívic Centre, en aquests casos des del 2013.

Totes les instal·lacions estan en règim de producció a la xarxa de distribució elèctrica, amb els conseqüents ingressos econòmics segons les retribucions regulades. L’any 2015 van generar uns ingressos de 9.800 euros per les arques municipals, els quals s’invertiran al llarg del 2016 en projectes mediambientals i socials.


 

Categories: 
Municipis: 
AnoiaIgualada
Etiquetes: 

Relacionats

Article

El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) ha fet un pas important cap a la sostenibilitat amb la instal·lació de 137 panells fotovoltaics, 72 a l’edifici Mirador i 65 a l’antiga Casa de la Caritat. Aquesta mesura s’emmarca dins del suport de la Diputació de Barcelona en la descarbonització del CCCB, en línia amb el Pla Clima.

Notícia

S'ha realitzat la instal·lació de plaques fotovoltaiques a la coberta de l'edifici de la Biblioteca Frederica Montseny. D'aquesta manera, l'Ajuntament de Canovelles fa un pas més en l'aposta per les energies renovables, la sostenibilitat i l'eficiència energètica.

Article

Torna el R-Ciclajoguina, la campanya de reciclatge de joguines amb components electrònics. Va dirigida a nens i nenes d’educació primària de totes les escoles de la ciutat.​

Butlletí