L'Escola El Garrofer de Viladecans amb l'estalvi energètic i el confort

Font: Ajuntament de Viladecans

15/09/2018 - 08:28

Reforma integral de l'Escola El Garrofer. Aquests dies s'estan ultimant els detalls d'unes millores que combinen l'estalvi energètic amb el confort dins de les aules.

De fet, hi ha estudis científics que apunten que la millora de les condicions físiques i ambientals tenen un impacte positiu en l'aprenentatge i el rendiment acadèmic. Amb aquestes millores a l'Escola El Garrofer s'han seguit els criteris del certificat Passivhaus/Enerphit per convertir-se en el primer centre públic d'Espanya que obté aquest segell després d'una reforma.

La rehabilitació energètica s'ha centrat en la millora dels aïllaments externs de la façana i la coberta, la instal·lació d'un sistema de ventilació que permet renoavar l'aire a l'interior de l'edifici adaptant-lo a la temperatura de confort i, finalment, la substitució per leds de tots els punts d'enllumenat.

A més, l'estalvi energètic que s'aconsegueixi amb aquestes reformes repercutirà també directament a l'Escola. La iniciativa 50/50 impulsada per l'Ajuntament retorna als centres el 50% de l'estalvi perquè escullin noves inversions de millora, activitats i projectes escolars. Gràcies a aquesta iniciativa, l'Escola Garrofer i sis més formen part de l'Espai Vilawatt Escoles.


 

Categories: 
Municipis: 
Baix LlobregatViladecans

Relacionats

Article

L'esforç que implica practicar l'activitat física conflueix ara a Viladecans amb l'esforç que ha de fer la societat per consumir menys energia i de manera més eficient. Els complexos esportius municipals acaben d'instal·lar les primeres màquines d'ecogeneració.

Article

Té l’objectiu de reduir el consum d’energia, augmentar el consum d’energia renovables i disposar d’eines avançades d’avaluació del consum · Es tracta d’una iniciativa que l’Ajuntament recull de la Diputació de Barcelona i que inclou mesures d’estalvi en l’ús de recursos i de millora de l’eficiència energètica de les instal·lacions esportives

Notícia

Vilawatt, l'estratègia municipal de transició energètica de l'Ajuntament de Viladecans, durà a terme aquest any un estudi del potencial fotovoltaic de tots els edificis de la ciutat i posarà en marxa una eina web que permeti a la ciutadania accedir a la informació i, així, promoure la creació de comunitats energètiques locals.

Butlletí