L'escombradora mixta de neteja viària, una eina efectiva en la lluita contra la brutícia

09/05/2017 - 08:52

 

L'escombradora mixta permet fer la neteja simultània de totes les parts de la via pública mitjançant la coordinació de l'escombrada manual i la mecànica. Una de les principals novetats d'aquest sistema de treball és el tractament de les taques superficials, en especial, aquelles que emeten olors penetrants.

L'escombradora dual és una de les màquines que s'utilitzen en la neteja de l'espai públic de la ciutat per realitzar una neteja simultània de totes les parts de la via pública, amb la coordinació de l'escombrada manual i la mecànica.

Els operaris que van a peu posen a l'abast de la màquina mitjançant aigua a pressió els residus de les zones inaccessibles. La funció de l'escombradora mixta amb perxes és la de retirar els residus objecte del servei de neteja amb l'arrossegament dels residus per reg.

Els operaris a peu accionen un flux d'aigua de poc cabal i pressió adequada contra les superfícies horitzontals de l'espai públic. Posteriorment la màquina recull els residus com un servei d'escombrada mixta ordinari.

Aquest sistema és útil per la neteja de taques superficials amb especial rellevància en aquelles que tenen associades olors. D'aquesta manera els equips incorporen al dipòsit d'aigua els productes químics necessaris per fer una funció antiodoritzant i d'asèpsia. 

La màquina fa serveis a tots els barri de la ciutat i funciona amb un conductor i dos operaris. L'escombradora mixta forma part dels 130 vehicles de l'actual contrata d'escombraries i neteja viària que es fan servir a L'Hospitalet. 


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsL'Hospitalet de Llobregat
Etiquetes: 

Relacionats

Article

Entre el 18 de setembre i el 6 d’octubre, els informadors ambientals de l’Ajuntament senyalitzaran un total de 1.500 papereres on es detecten incidències, amb l’objectiu de posar l’atenció sobre aquests elements del mobiliari urbà i promoure’n un ús adequat.

Article

A tres places de cada districte de Barcelona, unes línies marcades al terra al voltant d’una paperera simulen l’àrea de les cistelles de bàsquet, per tal que els i les vianants puguin encistellar els seus residus de butxaca i prenguin consciencia que és imprescindible la col·laboració ciutadana en el manteniment i neteja de les places de manera lúdica i amigable.

Article

Aquesta Marató és més que una iniciativa d’estalvi energètic. Per una banda es sensibilitza als alumnes, treballadors i usuaris dels equipaments municipals que hi participen sobre l’ús i el consum de l’energia. I per una altra, l’estalvi econòmic assolit es destina a l’ajut de llars en situació de pobresa energètica.

Butlletí