Lliurament de l’estudi del potencial fotovoltaic per autoconsum en els edificis municipals de Sant Boi de Llobregat

20/08/2018 - 13:39

Des de l’Oficina de Canvi Climàtic i Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona s’ha lliurat l’estudi del potencial fotovoltaic de les cobertes municipals de Sant Boi de Llobregat. L’estudi dóna una potència a instal·lar propera a 1 MW i amb estalvis anuals de més de 500 tones de CO2 anuals  

A partir de l’estudi de 54 edificis municipals, 14 dels quals telemesurats hora a hora, s’ha avaluat la viabilitat tècnica i econòmica d’omplir les teulades dels edificis municipals de Sant Boi amb plaques fotovoltaiques.

Aquestes instal·lacions farien una aportació del gairebé 30 % de cobertura energètica, és a dir, que es generaria gairebé el 30 % de l’energia consumida pels 54 edificis de Sant Boi analitzats.

Les amortitzacions d’aquests edificis són molt bones amb períodes simples de retorn de menys de 10 anys. Els retorns econòmics també són molt interessants.

L’estudi s’ha realitzat amb l’ajuda inestimable d’un estudiant de pràctiques del Grau d’Energia de la UPC i Màster d’Energies Renovables de la UB.

Les dades estan disponibles al SITMUN


 

Categories: 

Relacionats

Article

Re-connecta: un espai per donar una segona vida a petits electrodomèstics i connectar amb la comunitat.

Article

El Comitè Municipal de Sequera s’ha reunit per fer seguiment de les mesures d’estalvi i gestió de l’aigua que s’estan duent a terme a Mollet. Durant la reunió s’ha tornat a constatar la bona gestió de l’aigua que s’ha fet a la ciutat que ha permès reduir en un 50% el consum d’aigua municipal en un any.

Article

Publicats els resultats de la sisena edició d’aquesta campanya de conscienciació i bones pràctiques per a l’estalvi d’energia i aigua i la reducció d’emissions de l’Ajuntament de Barcelona.

Butlletí