Mestres i alumnes de diferents escoles de Sabadell participen en una jornada per reduir el malbaratament alimentari

04/05/2018 - 11:55

El Parc Central del Vallès ha acollit la jornada “Malbaratament alimentari. Per un consum més responsable dels aliments”, en què han participat alumnes i docents de diferents escoles.

La trobada, que forma part de les accions de l’Agenda 21 Escolar Plus de Sabadell, ha comptat amb un doble programa, un per a mestres i un per a infants, amb l’objectiu de debatre i reflexionar col·lectivament sobre la necessitat de consumir de forma més responsable i d’evitar perdre o llençar aliments innecessàriament.

La Jornada l’ha obert el tinent d’alcalde i regidor d’Educació i Sostenibilitat, Joan Berlanga, que ha destacat que "vivim una crisi ambiental de primera magnitud, sovint no prou visualitzada. Amb aquesta jornada, volem tenir un espai d'intercanvi d'experiències i conscienciar sobre el malbaratament alimentari."

Durant la trobada, els mestres han pogut assistir a una conferència sobre el malbaratament i conèixer projectes com la tasca que porta a terme l’organització sense ànim de lucre Espigoladors o el programa Recooperem del Consell Comarcal i el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental. Així mateix, han reflexionat sobre com treballar aquest tema en el currículum i han pogut intercanviar impressions i experiències entre centres educatius.

Per la seva banda, l’alumnat també ha participat en una sessió per compartir projectes i reflexions i ha pres part en tallers adreçats a l’estalvi i aprofitament dels aliments.

La jornada ha finalitzat amb un dinar i acció simbòlica en què s’han pogut consumir aliments aprofitats. Hi han participat representants de les escoles Teresa Claramunt, Sant Julià, Catalunya, Miquel Martí i Pol, Sallarès i Pla i Col·legi Jesús Salvador.

Agenda 21 Escolar Plus

L'Agenda 21 Escolar Plus de Sabadell és un programa de reforç de la gestió ambiental dels centres educatius de primària, orientat a l'eficiència en la gestió dels recursos: aigua, energia i residus. En aquest marc, treballa pedagògicament els protocols i mecanismes d'estalvi i les bones pràctiques ambientals.


 

Categories: 
Municipis: 
Vallès OccidentalSabadell

Relacionats

Article

El mes de setembre entrarà en funcionament als municipis de Santa Perpètua, Polinyà, Sabadell i Palau-solità i Plegamans la plataforma BusUp, una aplicació que permet compartir viatges en autobusos privats per desplaçar-se fins a la feina i suposa una alternativa al cotxe especialment en llocs on el transport públic és limitat.

Article

D’altra banda, el consum domèstic també s’ha reduït considerablement des del 2007, quan el consistori i la ciutadania en general han pres consciència que cal introduir mesures d’estalvi davant l’excepcional episodi de sequera que va patir Catalunya.

Article

L’Ajuntament de Sabadell continua avançant en l’eficiència energètica. Les mesures d’estalvi energètic que ha implantat han permès consolidar la rebaixa en el consum d’aigua, llum i gas, una tendència que es va iniciar el 2016 i que continua el 2017.

Butlletí