Millores a la depuradora de Sabadell-Riu-sec

01/07/2017 - 12:05

La nova instal·lació de bioreactors de membranes a l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR) de Sabadell - Riu-sec ja està en ple funcionament, després d’un llarg període d’ajustament per garantir el control del procés de depuració i obtenir millorar els resultats aconseguits en el tractament d'aigües residuals.

L’actuació ha tingut un pressupost de 3,5 milions d’euros, finançat per l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA).

L’EDAR de Sabadell - Riu-sec –el titular de la qual és l’ACA i que l’Ajuntament de Sabadell explota per mitjà de la Companyia d’Aigües de Sabadell, SA– s’ha ampliat amb 8 línies de bioreactors de membranes formats per reactors biològics i membranes de microfiltració, que fan possible obtenir una elevada qualitat d’aigua depurada.

En aquest sentit, el tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Maties Serracant, s’ha expressat en el sentit que "aigua que surt d’aquesta depuradora s’aprofita i es fa servir per regar zones verdes, per netejar carrers, per omplir les cisternes dels vàters del polígon de Sant Pau de Riu-sec i, a més, està disponible per a municipis veïns”.

El tinent d’alcalde i regidor de Sostenibilitat, Joan Berlanga, ha afirmat que "la depuradora de Sant Pau de Riu-sec ja complia els estàndards que estableix la llei, però el que presentem avui és un repte: aconseguir uns índexs de qualitat superior en la depuració de l’aigua”. I ha afegit que "la instal·lació de bioreactors de membranes també és un repte perquè és la primera vegada que s’implanta en una depuradora tan gran com aquesta, cosa que ha necessitat molt d’esforç tecnològic per poder-la posar en marxa en condicions”. 

Aquestes instal·lacions són unes de les més grans d’Europa, per la qual cosa no hi havia experiències prèvies en depuradores amb característiques similars de construcció i per a un cabal d’uns 26.000 m3/dia.

Un dels principals problemes actuals que dificulten els processos de depuració és l’arribada de les tovalloletes humides i altres residus no solubles com els bastonets, olis, etc., que es llencen al vàter. Per aquest motiu, l’Ajuntament de Sabadell i la Companyia d’Aigües de Sabadell es van adherir a la campanya “SOS WC” que promou l’Agència Catalana de l’Aigua. A més, conjuntament van editar una clip audiovisual de conscienciació que es pot visualitzar.

Tovalloletes humides #SOSWC from Ajuntament de Sabadell on Vimeo.


 

Categories: 
Municipis: 
Vallès OccidentalSabadell

Relacionats

Article

D’altra banda, el consum domèstic també s’ha reduït considerablement des del 2007, quan el consistori i la ciutadania en general han pres consciència que cal introduir mesures d’estalvi davant l’excepcional episodi de sequera que va patir Catalunya.

Article

El mes de setembre entrarà en funcionament als municipis de Santa Perpètua, Polinyà, Sabadell i Palau-solità i Plegamans la plataforma BusUp, una aplicació que permet compartir viatges en autobusos privats per desplaçar-se fins a la feina i suposa una alternativa al cotxe especialment en llocs on el transport públic és limitat.

Article

Alcaldesses i alcaldes de l’Eix Besòs inauguren una mostra fotogràfica al parc fluvial del riu. L’exposició ‘Besòs 2017: un aixecament fotogràfic’, és obra de Manuel Laguillo. Així, la llera del Besòs es posiciona com un element de cohesió dels 98 barris que agrupa l’Eix

Butlletí