Mollet estrena una comissaria de policia més sostenible

03/05/2017 - 07:50

La Comissaria de la Policia Municipal de Mollet del Vallès es trasllada de l'avinguda Jaume I a un edifici més eficient, sostenible i modern. Un dels aspectes més destacats de l'edifici és el criteri de sostenibilitat que s'ha fet servir per elaborar el projecte, ja que s'estalviaran 19 tones anuals d'emissions de CO2.  

El nou espai té una superfície de gairebé 2.000 metres quadrats repartits en tres plantes i s'ha concebut per donar un millor servei personalitzat a la ciutadania. 

L'edifici ha estat dissenyat per l'equip d'arquitectes Taller 9, format per Oriol Cosidó i Irene Marzo, i ha costat  2,5 milions d'euros. La Diputació de Barcelona ha finançat una part de les obres amb 500.000 euros.

L'immoble es presenta com un volum de formes rectangulars de tres plantes de gairebé 2.000 metres quadrats, mil més que l'antiga comissaria de l'avinguda Jaume I. Les façanes tenen un doble tancament i volen transmetre una imatge amable i oberta. I és que, segons ha explicat l'alcalde de Mollet, Josep Monràs, "l'objectiu principal és el de proximitat amb la ciutadania".

Un edifici ECO

La comissaria té tres plantes: a la baixa hi ha l'aparcament, les dependències tècniques i l'accés del personal; a la primera planta hi ha l'atenció al públic, les àrees tècnico-administratives i la zona de personal i a la segona planta hi ha les oficines de l'equipament. 

Un dels aspectes més destacats de l'edifici és el criteri de sostenibilitat que s'ha fet servir per elaborar el projecte, ja que s'estalviaran 19 tones anuals d'emissions de CO2.  Això, gràcies a les plaques solars tèrmiques, que generen aigua calenta. A més, una part de la coberta és vegetal i compta amb una capa de terra que permet tenir un millor comportament tèrmic i aprofitar l'aigua de la pluja.  

Categories: 
Municipis: 
Vallès OrientalMollet del Vallès

Relacionats

Article

L’Escola Joan Salvat Papasseit i el Pavelló Municipal Plana Lledó ja s’escalfen amb l’energia que produeix la nova caldera de biomassa amb estella forestal amb xarxa de calor de distribució per als dos equipaments.

Notícia

Un any més, l’Ajuntament de Mollet del Vallès ha fet entrega als alumnes, en aquest cas de les escoles Montseny, del Bosc i Col·legis Nous, dels xecs amb l’import corresponent a l’estalvi energètic que durant el curs passat han dut a terme fruit del projecte 50/50.

Article

Molllet del Vallès compta amb més de 13.500 arbres. En aquest vídeo es presenten les espècies més característiques del arbrat de la vila alhora que se'n destaquen les seves qualitats ambientals.

Butlletí