Montcada i Reixac va recollir més de 1.900 quilos d'oli durant el 2015

Font: Ajuntament de Montcada i Reixac
02/03/2016 - 15:06

Montcada i Reixac va registrar un total de 1.912 quilograms d'oli recollits en els contenidors ubicats en el municipi, xifra que s'ha reduït en comparació amb els anys anteriors.

El Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental, conjuntament amb l'Ajuntament de Montcada i Reixac, han donat a conèixer aquestes dades coincidint amb la presentació de quatre nous contenidors de color taronja, que passa de 5 punts de recollida a un total de 9, per poder apropar el servei als veïns i veïnes del municipi.

Els ciutadans que vulguin llençar l'oli domèstic usat a Montcada i Reixac ho poden fer portant l'oli, sempre dins d'ampolles de plàstic a qualsevol d'aquestes ubicacions o a la deixalleria municipal. El Consorci i l'Ajuntament preveuen ampliar en els propers mesos el nombre de contenidors per acabar de donar servei a tota la població.

En aquest sentit, cal recordar que l'oli de cuina usat és una fracció dels residus que requereix un tractament especial, com moltes altres petites fraccions que no suposen un gran volum de residus però si que suposen un greu problema ambiental. L'oli de cuina usat no es pot llençar per l'aigüera, ja que només un litre pot arribar a contaminar un milió de litres d'aigua potable. A més provoca problemes en el manteniment de les depuradores que tracten les aigües residuals, fa malbé les canonades i perjudica el manteniment de la xarxa de clavegueram.

Un cop separat selectivament, l'oli recollit es recicla i el seu tractament permet transformar un residu brut i contaminant en un combustible net i respectuós amb el medi ambient: el biodièsel. D'aquesta manera, també es redueixen els gasos d'efecte hivernacle en la fabricació i la seva posterior utilització. 

Categories: 
Municipis: 
Vallès OccidentalMontcada i Reixac
Etiquetes: 

Relacionats

Article

La implantació del Porta a Porta ha suposat una millora molt considerable en la gestió dels residus al municipi.

Notícia

'Vols que ens soterri la brossa? Tenim un problema i tu ets la solució' és l'eslògan escollit per l'Ajuntament de Montcada i Reixac per a la nova campanya per promoure la recollida selectiva al municipi.

Notícia

L'Ajuntament de Montcada i Reixac està elaborant el Pla local de prevenció i gestió dels residus municipals 2019-2023, un document que serà un full de ruta i que ha de definir les estratègies en aquesta matèria per als propers anys. Amb la finalitat que el text inclogui la realitat i les diferents necessitats del municipi, el consistori ha obert un procés participatiu perquè tota la ciutadania pugui donar la seva opinió.

Butlletí