Montcada i Reixac va recollir més de 1.900 quilos d'oli durant el 2015

Font: Ajuntament de Montcada i Reixac
02/03/2016 - 15:06

Montcada i Reixac va registrar un total de 1.912 quilograms d'oli recollits en els contenidors ubicats en el municipi, xifra que s'ha reduït en comparació amb els anys anteriors.

El Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental, conjuntament amb l'Ajuntament de Montcada i Reixac, han donat a conèixer aquestes dades coincidint amb la presentació de quatre nous contenidors de color taronja, que passa de 5 punts de recollida a un total de 9, per poder apropar el servei als veïns i veïnes del municipi.

Els ciutadans que vulguin llençar l'oli domèstic usat a Montcada i Reixac ho poden fer portant l'oli, sempre dins d'ampolles de plàstic a qualsevol d'aquestes ubicacions o a la deixalleria municipal. El Consorci i l'Ajuntament preveuen ampliar en els propers mesos el nombre de contenidors per acabar de donar servei a tota la població.

En aquest sentit, cal recordar que l'oli de cuina usat és una fracció dels residus que requereix un tractament especial, com moltes altres petites fraccions que no suposen un gran volum de residus però si que suposen un greu problema ambiental. L'oli de cuina usat no es pot llençar per l'aigüera, ja que només un litre pot arribar a contaminar un milió de litres d'aigua potable. A més provoca problemes en el manteniment de les depuradores que tracten les aigües residuals, fa malbé les canonades i perjudica el manteniment de la xarxa de clavegueram.

Un cop separat selectivament, l'oli recollit es recicla i el seu tractament permet transformar un residu brut i contaminant en un combustible net i respectuós amb el medi ambient: el biodièsel. D'aquesta manera, també es redueixen els gasos d'efecte hivernacle en la fabricació i la seva posterior utilització. 

Categories: 
Municipis: 
Vallès OccidentalMontcada i Reixac
Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

La iniciativa sorgeix arran la nova llei catalana que prohibeix als establiments distribuir gratuïtament les bosses de plàstic, amb l’objectiu de fomentar la sostenibilitat. Amb el lema ‘Compro a prop, contamino poc’, la campanya local pretén, d’una banda, que la ciutadania faci servir sistemes més sostenibles per anar a comprar i, per l’altra, donar suport el teixit comercial del municipi.

Article

L'Ajuntament de Montcada i Reixac ha presentat una nova acció 'per tal d'afrontar un dels problemes d'incivisme més greus que tenim a la ciutat', ha manifestat el president de l'Àrea Territorial i responsable de Serveis Municipals, Jordi Sánchez.

Notícia

Montcada i Reixac realitzarà diferents accions als contenidors soterrats per fomentar la recollida selectiva i augmentar les mesures de seguretat com la incorproació de  nous embellidors dels contenidors soterrats del municipi i la instal·lació dels nous adhesius informatius de cada fracció.

Butlletí