Neix Oceana TV, un canal a internet sobre la conservació del medi marí

Redacció
06/02/2009 - 00:00

Oceana, la principal organització internacional dedicada a la conservació dels oceans, acaba de posar en marxa Oceana TV, un canal de televisió per internet per informar sobre les seves activitats i campanyes. El canal, disponible en espanyol i anglès, neix disposant ja d'un extens arxiu de 500 hores de filmació i més de 50.000 fotografies d'alta qualitat, moltes d'elles mai publicades. Aquest fons gràfic es complementarà amb la participació en els programes del nou canal de biòlegs marins i responsables de campanyes concretes, que aportaran una visió de primera mà sobre els temes de més actualitat.

Segons Xavier Pastor, director executiu de l'organització, "el nostre objectiu és donar a conèixer la tasca d'Oceana en defensa dels mars i mostrar la situació crítica en què es troben moltes espècies degut a la sobrepesca o l'ús d'arts de pesca destructives i la contaminació. Oceana TV combina el rigor científic amb un llenguatge atractiu per a tots els públics. És a dir, l'espectador pot limitar-se a gaudir d'algunes de les imatges més sorprenents dels fons marins, però també pot utilitzar la plataforma per accedir a informes que aprofundeixen en la informació i, posteriorment, prendre partit i manifestar a favor de la conservació marina ".

Tres vídeos per a l'estrena
El nou canal s'estrena amb tres espais: Especial Oceana TV -on es presenta l'organització, els seus objectius i alguns dels seus èxits més importants-, Oceana en Acció, amb un primer programa sobre el crític estat de conservació de la tonyina, i Documental Oceana, que en la seva primera edició mostra imatges d'hàbitats marins de gran valor ecològic i la tasca dels vaixells de recerca de l'organització.

La graella d'Oceana TV s'actualitzarà mensualment, de manera que sempre hi haurà un o dos espais d'estrena, mentre l'usuari podrà accedir als programes anteriors.

Relacionats

Article

El tema del concurs és “OBJECTIU ZERO RESIDUS. REDUÏM, RECICLEM, REUTILITZEM”.

Article

L'AMAP i AEOPAS llencen una campanya de sensibilització adreçada a la ciutadania per a promoure l'ús responsable de l'aigua a les llars.

Article

La Diputació de Barcelona ha presentat el mapa amb el grau de vulnerabilitat a la sequera dels boscos de la Xarxa de Parcs Naturals, que mostra que el 29% veuran agreujats de forma significativa la mortalitat per estrès hídric entre els anys 2040 i 2050.​

Butlletí