'No emprenyis!' nova campanya de Montcada per fomentar l'ús del servei de recollida de mobles i voluminosos

13/09/2017 - 08:50

L'Ajuntament de Montcada i Reixac ha presentat una nova acció 'per tal d'afrontar un dels problemes d'incivisme més greus que tenim a la ciutat', ha manifestat el president de l'Àrea Territorial i responsable de Serveis Municipals, Jordi Sánchez.

Es tracta de la iniciativa 'No emprenyis!', per tal de fomentar l'ús del servei de recollida de mobles i voluminosos i evitar així l'abandonament d'aquests elements a la via pública. 'La gestió del dia a dia preocupa molt la ciutadania i la presència de mobles al carrer és motiu de queixa', ha indicat l'edil, que ha destacat també que 'l'Ajuntament ha de netejar i ho fa, però el que cal és conscienciació perquè no s'embruti i és el que busquem amb aquesta nova actuació'.

La campanya de comunicació consisteix en la instal·lació de cartells de grans dimensions al mobiliari urbà -als 130 opis del municipi-, la col·locació de cartells més petits als accessos als edificis (3.500 unitats) i la distribució de material informatiu als equipaments. L'eslògan 'No emprenyis' pretén evitar les molèsties en matèria de mobilitat i seguretat que provoca l'ocupació de les voreres per mobles i voluminosos. La campanya recorda que abandonar aquests elements a la via pública o als espais oberts sense edificar està sancionat amb multes de 90 a 120 euros. 'Hi ha sectors que són impermeables a les campanyes de civisme i per això hem de recordar les sancions', ha dit Sánchez.

Les persones que necessitin el servei de recollida de mobles i voluminosos, totalment gratuït, han de trucar al 900 150 140 (de dilluns a divendres, de 9 a 14 h) o bé enviar un correu electrònic a l'adreça mobles.montcada@fcc.es, on els indicaran quan han de deixar les andròmines davant casa seva. Des de l'1 d'abril del 2016, l'empresa FCC s'encarrega d'aquest servei i va traslladar la recollida al vespre-nit, començant a les 20 h. 'Fem aquest horari per tal d'evitar que el material romangui molta estona al carrer', ha indicat el regidor. Un altre servei on es poden portar els mobles vells és la Deixalleria Municipal (polígon la Ferreria).


 

Categories: 
Municipis: 
Vallès OccidentalMontcada i Reixac

Relacionats

Notícia

L'Ajuntament de Montcada i Reixac està elaborant el Pla local de prevenció i gestió dels residus municipals 2019-2023, un document que serà un full de ruta i que ha de definir les estratègies en aquesta matèria per als propers anys. Amb la finalitat que el text inclogui la realitat i les diferents necessitats del municipi, el consistori ha obert un procés participatiu perquè tota la ciutadania pugui donar la seva opinió.

Article

L'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès fa arribar a escoles i instituts embolcalls per l'entrepà i imants informatius. 

Article

Format per una trentena d’alumnes de 5è i 6è de primària de 17 centres, l’alcaldessa ha presidit la sessió de la seva constitució.

Butlletí