Nou portal web de meteorologia de muntanya

30/11/2016 - 13:41

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) i la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) creen un nou portal web de meteorologia de muntanya. MeteoMuntanya.cat és un nou producte web d’accés a informació meteorològica que neix amb l’objectiu de ser referència en la seguretat dels qui practiquen activitats a l’aire lliure a qualsevol dels massissos del país

 

L’acord de col·laboració entre l’SMC i la FEEC amb la firma d’un conveni ha permès posar en marxa un nou producte de consulta i difusió d’informació meteorològica per als qui fan activitats esportives i de lleure a la muntanya.   Amb el nom de MeteoMuntanya s’ha creat un portal que combina les potencialitats d’un web amb la flexibilitat d’un bloc, facilitant l’accés a una gran varietat d’informació meteorològica des de qualsevol indret del país de forma optimitzada pels diversos dispositius mòbils.  

Predicció automàtica per a trenta-cinc cims de Catalunya
Dins dels dos apartats de Predicció cal destacar que s’hi podrà trobar una nova predicció automàtica per a dinou cims d’arreu del país, que s’afegeixen a setze dels existents pel Pirineu, i que s’han seleccionat amb la intenció de donar resposta a la important afluència de gent que realitza activitats a l’aire lliure a molts dels massissos que queden fora de l’àmbit del Pirineu.      

Accés a tota la informació des de sis apartats principals Meteomuntanya.cat compta amb sis seccions que volen facilitat l'accés als diversos continguts

1.    Predicció Muntanya Cada divendres es farà una predicció específica pel cap de setmana, centrada en els aspectes relacionats amb la seguretat, de les condicions meteorològiques més probables als diversos massissos del país.  

2.    Predicció Competició L’SMC també realitzarà una predicció meteorològica d’aquells esdeveniments esportius que la FEEC consideri que són d’interès destacat en relació amb les diferents disciplines esportives: curses de muntanya, marxes de resistència,  competicions d’esquí de muntanya, etcètera.  

3.    El Temps Ara Aquest apartat comptarà amb un recull de les principals eines de monitoratge meteorològic a temps real de les quals disposa l’SMC: dades de radar, d’estacions meteorològiques automàtiques, de detecció de descàrregues elèctriques o d’informació provinent dels observadors i vigilants.  

4.    TV Accés directe als butlletins audiovisuals de predicció pel Pirineu o general de Catalunya, a més d’altres recursos relacionats amb la muntanya que s’hi vagin incorporant.  

5.    Anàlisi Episodis Amb l’objectiu de millorar i avançar en el coneixement de la meteorologia al nostre país i seguir contribuint en la seguretat a muntanya es farà un balanç de les últimes situacions meteorològiques destacables.  

6.    Calendaris Climàtics Per ajudar a la planificació de les activitats a l’aire lliure a més llarg termini s’anirà incorporant informació gràfica de les condicions que podem esperar al llarg de l’any a diversos massissos de Catalunya.  

A més a més,  dins dels diversos apartats s’han incorporat enllaços a altres dels productes que actualment ja es poden consultar des del web de l’SMC: els avisos de Situacions Meteorològiques de Perill (SMP), els mapes de Predicció General de Catalunya, el Butlletí de Predicció pel Pirineu, la Predicció per a les pistes d’esquí i el Butlletí del Perill d’Allaus que realitza l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC). Així mateix, s’han afegit accessos directes als llocs web dels refugis i de les competicions de la FEEC.    

En definitiva, Meteomuntanya.cat neix amb la intenció d’omplir un buit existent i esdevenir referència en relació amb la meteorologia de muntanya i les diverses variables meteorològiques que poden afectar a la seguretat.   Més informació a http://meteomuntanya.catwww.meteo.cat i a les xarxes socials facebook.com/meteocat i @meteocat.


 

Categories: 

Relacionats

Article
Recomanació per Sant Jordi 2023

Contra la sostenibilitat és el darrer llibre publicat per Andreu Escrivà​

Article

Jornades de portes obertes per visitar estacions de potabilització d’aigua i dessalinització, depuradores, plantes de regeneració, i també estacions, radars i altres equipaments meteorològics. 

Butlletí