Nou projecte a 8 municipis metropolitans per a la recollida selectiva d'envasos en hotels, restaurants i cafeteries

Font: Ajuntament de Sant Boi

07/01/2019 - 17:25

El passat 12 de desembre s'ha presentat a la ciutat de Sant Boi un nou projecte de reciclatge d'envasos lleugers adreçat als establiments del Canal HORECA (hotels, restaurants, cafeteries etc). Sant Boi és un dels vuit municipis metropolitans escollits per dur a terme la prova pilot d'aquesta iniciativa. Ecoembes, l'organització mediambiental sense ànim de lucre que promou l' economia circular a través del reciclatge d'envasos a Espanya, ha posat en marxa aquest projecte amb la col·laboració de l'Agència de Residus de Catalunya i de l'Ajuntament de Sant Boi.

El projecte s'està duent a terme des de mitjans de 2018 a 8 municipis de l'àrea metropolitana de Barcelona: Sant Boi de Llobregat, Castelldefels, Cornellà, Esplugues, l'Hospitalet, Rubí, Sabadell i Terrassa, municipis que han estat escollits per la seva tasca destacada en el foment de la recollida selectiva. La iniciativa ja compta amb la col·laboració de 1.500 establiments en la recollida d'envasos lleugers (principalment ampolles, llaunes i brics).

La iniciativa s'articula en tres fases. Una primera fase d'identificació de possibles establiments participants. Una segona fase de visites informatives, lliurament de materials per al reciclatge i coneixement de les necessitats específiques dels establiments. I una tercera fase on es proporciona material de cartelleria i un segell identificatiu de la participació en el projecte.

L' acte de presentació , celebrat a les instal·lacions de Sant Boi Centre de Serveis, ha comptat amb la participació del director de Gestió Local i Autonòmica d'Ecoembes, Ángel Hervella; el director de l'Agència Catalana de Residus, Josep Maria Tost, l'alcaldessa de Sant Boi de Llobregat, Lluïsa Moret, i el tinent d'Alcaldia de Ciutat Sostenible, Josep Puigdengolas.

Segons l'alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret , "la gestió sostenible dels residus és un element clau de l'estratègia de ciutat de Sant Boi, que treballa des de la corresponsabilitat entre administracions, amb els actors econòmics i amb la ciutadania per avançar cap a un futur més sostenible". Sant Boi, ha indicat, ha aconseguit millorar els seus índexs de recollida gràcies al canvi integral del sistema de recollida selectiva de residus realitzat a la ciutat. "Però no en tenim prou", ha afegit, "volem anar cap al residu zero".

El director de Gestió Local i Autonòmica d'Ecoembes, Ángel Hervella , ha destacat que "la col·laboració entre el sector públic i el sector privat és molt important per incrementar els índexs de recollida selectiva i avançar cap a una economia circular que afavoreixi la reintroducció dels residus".

El director de l'Agència Catalana de Residus, Josep Maria Tost , ha considerat com una assignatura pendent la recollida selectiva de "grans productors" de residus i ha destacat la importància d'aquesta prova pilot en municipis de l'àrea metropolitana de Barcelona per orientar les actuacions a fer al conjunt del país.

El tinent d'Alcaldia de Ciutat Sostenible, Josep Puigdengolas , ha assenyalat que "aquest és un projecte important per als municipis amb sensibilitat ambiental que hem dut a terme polítiques pioneres en relació a la gestió dels residus". "Només serà possible fer-lo realitat", ha dit "amb la complicitat de la ciutadania, el sector privat i les altres administracions".


 

Categories: 

Relacionats

Article

El Ple de l'Ajuntament, celebrat el 22 de novembre, ha declarat Sant Boi "ciutat lliure de plàstic". La declaració, proposada per la junta de portaveus i adoptada per unanimitat, dona compliment a la normativa de reducció dels residus, procedents principalment d'envasos de plàstic d'un sol ús, i pretén conscienciar a la ciutadania sobre la problemàtica derivada del seu abocament incontrolat al medi. La decisió municipal coincideix amb la celebració de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, celebrada entre els dies 17 i 25 de novembre.

Article

Aquest municipis del Bages volen així millorar la recollida selectiva. Volen així també apropar-se al compromís global de Catalunya de recollir selectivament el 50% de residus d'aquí al 2020. Amb aquest contenidors amb control d'accés s'incentiva el compromís dels ciutadans amb la recuperació dels residus.

Article

La campanya “A Manresa el cartró ben plegat”, realitzada en el marc del projecte europeu UrbanWins, té per objectiu incrementar el reciclatge de cartró i facilitar informació sobre el reciclatge de residus. Informadors ambientals han iniciat la seva feina als comerços de la ciutat. Informadors ambientals han començat a treballar a peu de carrer, a Manresa, realitzant visites als comerços usuaris del servei de recollida porta a porta de paper i cartró comercial, amb l’objectiu de facilitar-los informació sobre el servei i conscienciar-los de la importància de gestionar els residus correctament.

Butlletí