Per la Setmana de l'Energia... Com comprar energia elèctrica 100% renovable

Font: ICAEN

03/06/2018 - 20:57

L’energia de Km 0 i de Km 100 ha de deixar de ser una opció per a ser una realitat.

Les Bases del Pacte Nacional per a la Transició Energètica de Catalunya, aprovades pel Govern de la Generalitat el passat mes de gener de 2017, dissenyen el camí cap a un nou país on les energies renovables esdevinguin el 100% del consum energètic en l’horitzó del 2050, tot prioritzant un model distribuït on l’energia es generi i es consumeixi, en bona part, dins el propi territori català.

Aquest és un objectiu molt ambiciós que requerirà transformacions profundes en el model territorial i sociocultural de Catalunya per tal d’avançar cap a la necessària captació i aprofitament elèctric de recursos naturals autòctons com són el vent, la radiació solar, l’aigua, la biomassa i la geotèrmia allà on se’n disposi. L’energia de Km 0 i de Km 100 ha de deixar de ser una opció per a ser una realitat.

L’increment de la demanda d’electricitat d’origen renovable per part dels consumidors afavorirà, a la llarga,  l’aparició de noves plantes de generació elèctrica d’origen renovable. Per la seva part, les administracions i grans empreses corporatives poden impulsar noves instal·lacions renovables de Km zero o Km 100 mitjançant els contractes de compra garantida a llarg termini que garanteixin la viabilitat de nous projectes renovables distribuïts i implantats a Catalunya.

Més informació a l'enllaç


 

Categories: 

Relacionats

Article

La bombeta Marieta ens explica el seu viatge per saber d'on prové l'energia amb la qual s'alimenta, viatge que li farà descobrir altres fonts d'energia mitjançant la coneixença d'altres bombetes (bombeta eòlica, solar, ...).

Article

Audiovisual que forma part de l'exposició ¨Actuem amb Energia¨ i que ens explica què és l'energia i com han evolucionat les diferents formes d'energia utilitzades per la humanitat al llarg de la història. 

Acte
20/03/2018 - 10:00
Sala d'Actes de l'Edifici del Vagó. Recinte de l'Escola Industrial.

Butlletí