Plantació dels productes de tardor als horts de les escoles de El Prat

18/10/2016 - 11:15

Als centres escolars de la ciutat hi ha jardins, horts, basses i arbredes que sumen 800 metres quadrats.

Amb l’arribada de la tardor s'ha iniciat la plantació dels productes de tardor als horts dels patis de les escoles del Prat. També s’estan fent tasques d'arranjament dels espais i revisió dels sistemes de reg. 

Aquests espais verds, situats a escoles bressol, escoles i instituts de la ciutat, sumen uns 800 m2 i n'hi ha de diferents tipus: jardins de planta aromàtica mediterrània, horts a terra i en jardineres de productes de temporada, jardins verticals, hotels d’insectes, basses amb arbreda de ribera que reprodueixen un hàbitat aquàtic del delta del Llobregat, etc. 

1.800 alumnes

Al llarg del curs, 1.800 alumnes s’impliquen en el manteniment d’aquests espais verds. L’ecosistema de l’hort permet treballar gran part dels continguts de les ciències naturals: experimentar, provocar canvis, registrar les seves conseqüències i analitzar les interaccions entre els fenòmens físics i els éssers vius (plantes i animals), així com els possibles impactes de l’activitat humana. 

Els horts escolars ofereixen oportunitats per realitzar activitats al laboratori i comparar els resultats amb l’observació del que passa efectivament durant el cicle natural del sistema. A més, és un recurs que reforça la pertinença al nostre entorn i fomenta els valors de la conservació de la biodiversitat.ç

Al Prat, escoles més sostenibles

La xarxa "Al Prat, escoles més sostenibles" té com a objectiu acompanyar, coordinar i avaluar els centres que la integren, crear espais d'intercanvi i generar projectes comuns. Es va crear durant el curs 2010-2011 i està integrada per 22 centres educatius del Prat.

Cada centre elabora el seu pla d'acció, en què es concreten les accions a executar durant un període determinat, d’acord amb la seva vinculació a la Xarxa. En aquest sentit, existeix un servei d'assessorament per als centres que vulguin rebre suport en el desenvolupament dels seus projectes de sostenibilitat.

Des de la xarxa, es promouen trobades d'intercanvi d'alumnes i/o professorat, accions al voltant del Dia Mundial del Medi Ambient i la participació en el projecte Alumnes Gestors del Territori.


 

Categories: 
Municipis: 
Baix LlobregatEl Prat de Llobregat

Relacionats

Article

La flota municipal de cotxes elèctrics compartits suma 4 nous vehicles, un d'ells, una furgoneta. El servei de transport públic compartit ha suposat l'estalvi de 9 tones d’emissions de CO2 en els gairebé 4.000 desplaçaments que s’han realitzat durant els primers 10 mesos de funcionament.​

Article

Les parròquies se sumen a Energia del Prat amb plaques fotovoltaiques a les cobertes de les esglésies de Sant Pere i Sant Pau i de la Mercè. Amb aquestes noves instal·lacions, la comunitat local d'energia arribarà a produir 1.225kW.

Article


 

Fins al 2 de desembre el Mercat Municipal estarà immers en la campanya 'Mercats sostenibles' de la Diputació de Barcelona. Aquesta iniciativa té un clar objectiu la reducció dels plàstics a través de la conscienciació, explicant l'impacte que té i quines alternatives hi ha. Una proposta que compta amb la implicació de l'alumnat de primer d'ESO de l'Institut Salvador Dalí.

Butlletí