PortAventura s’incorpora al Programa de gestió alimentària de Reus

01/02/2018 - 15:40

La regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella, i el president de la Fundació PortAventura, Ramón Marsal, han signat aquest 17 de gener el conveni de col·laboració entre la Fundació PortAventura, PortAventura World i l’Ajuntament de Reus en el Projecte de recuperació i distribució d’aliments frescos. Una col·laboració que va començar a fer-se efectiva el 19 de novembre de 2017.

L’objectiu d’aquest conveni és establir un marc de col·laboració per tal de fer difusió i d’expandir el Programa de gestió alimentària responsable de Reus, que vol evitar el malbaratament alimentari.

Un objectiu que es materialitza amb les donacions dels menús testimonis i excedents alimentaris dels equipaments hotelers i de restauració del parc i la donació dels excedents del centre de convencions.

Així doncs, a través d’aquest acord, l’Ajuntament de Reus es compromet a posar a disposició de PortAventura tota la logística del Programa de gestió alimentaria per a la recollida d’aliments excedents a les seves instal·lacions, a vetllar perquè es doni la sortida adient al producte recollit, a sensibilitzar la ciutadania sobre el malbaratament alimentari i a fer-ne difusió del programa.

I PortAventura es compromet a subscriure un conveni de col·laboració amb la Fundació Banc dels Aliments per a dur a terme les donacions d’excedents alimentaris, a fer difusió del programa en els seus establiments de restauració i a formar els empleats, amb l’objectiu de conscienciar sobre la problemàtica del malbaratament alimentari.

El programa de gestió alimentària responsable
Reus és una ciutat capdavantera en l’àmbit de la gestió alimentària amb un programa innovador que incideix de manera positiva en l’àmbit social i ambiental.

La implementació d’aquest programa des de l’agost de l’any 2012 és a càrrec la Regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament de Reus, a través del Pla Local d’Inclusió (PLIS), amb la implicació directa de la Fundació Banc dels Aliments, del Taller Baix Camp, de l’Agència de Salut Pública de Catalunya i de Càritas Interparroquial de Reus.

Un programa que compta també amb la col·laboració de diverses entitats i institucions públiques i privades que participen en el finançament, entre les quals destaquen l’Agència de Residus de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Tarragona.


 

 

Categories: 

Relacionats

Article

En el marc de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus 2018, tretze centres de Sant Feliu que formen part de l'Agenda 21 escolar van participar en l'acció de sensibilització sobre el malbaratament alimentari. Així, durant aquestes jornades, els alumnes de primària i secundària, van fer un petit estudi amb la col·laboració de les seves famílies, per tal d'esbrinar la quantitat de menjar que es malbarata a les llars i prendre consciència de la problemàtica.

Article

L'Ajuntament de Arenys de Mar ha engegat una campanya de reducció del malbaratament alimentari als restaurants amb una iniciativa que vol normalitzar entre la població l'hàbit d'emportar-nos a casa el menjar i la beguda que no hem pogut consumir al restaurant i, alhora, facilitar bones pràctiques en el sector de la restauració.

Butlletí