Posada en marxa el motor de biogàs al Parc ambiental de Bufalvent

02/06/2018 - 11:06

Finalment, després d'un llarg procés burocràtic, el Consori de Residus del Bages ha pogut posar en marxa el motor de biogàs al Parc ambiental de Bufalvent. Aquest sistema aprofita el gas que es genera per la descomposició de residus al dipòsit controlat i el converteix en energia elèctrica.

Amb el motor de biogàs, el Parc serà sostenible energèticament i encara podrà vendre excedent a la xarxa. Preveiem generar 3.600 Mwh/any, dels quals en consumirem aproximadament uns 1.000, per mantenir la despesa de la planta de compostatge, la de transferència, la planta de lixiviats o les pròpies oficines de Consorci.


 

Categories: 
Municipis: 
Bages
Etiquetes: 

Relacionats

Article

49 equips participants i gairebé 20.000 € recaptats per entitats ambientals a la 6a edició de la cursa de plogging per excel·lència a Catalunya. Gràcies als participants s'ha alliberat una tona de deixalles a l’espai natural d’Osona pel que han passat.

Article

Els veïns i veïnes de Parets del Vallès ja poden demanar el servei de recollida de mobles a domicili a través de l’App Parets.

Notícia

La implantació del nou model als equipaments de la ciutat ha començat aquesta setmana i es farà de manera progressiva. Es recolliran sis fraccions diferenciades: envasos, orgànica, paper i cartró, vidre, fracció resta i tèxtil sanitari, que per primera vegada es recollirà de manera separada

Butlletí