Postgrau en Anàlisi i Intervenció Socioambiental: Entorns Urbans, Comunitat i Sostenibilitat

27/06/2016 - 10:40

El Postgrau que forma part del Màster en Intervenció i Gestió Ambiental parteix de la idea bàsica que les persones, les comunitats i els entorns constitueixen una unitat global inseparable, amb estretes interrelacions entre les parts que passen a definir-se mútuament per configurar una estructura integrada.

Des d'aquesta perspectiva tota intervenció ambiental ha de tenir en compte els aspectes psicològics i socials, ja que, en últim terme, les persones, els grups i les comunitats són els afectats i beneficiaris de les transformacions en l'entorn físic. De la mateixa manera, tota intervenció social ha de contemplar els aspectes ambientals implicats, ja que aquesta intervenció mai es fa en el "buit" sinó en un context sociofísic determinat. En aquest context, l'educació i la promoció ambiental esdevenen elements clau per harmonitzar la relació entre el desenvolupament i la transformació de l'entorn i el desenvolupament personal i social de les persones; en definitiva, allò que des d'una concepció àmplia podem anomenar desenvolupament psicosocioambiental sostenible.

El programa és interdisciplinari pel que fa als continguts, la docència i l’alumnat, i ha estat concebut i dissenyat atenent les aportacions i definicions de necessitats de professionals que hi han col·laborat en diferents moments i etapes durant dues dècades.

Abasta tant l'exposició i la reflexió teòrica, com la presentació i l’anàlisi de casos pràctics (experiències, problemes reals, visites, etc.) a fi d'integrar aquests continguts en els diferents àmbits d'aplicació professional, així com oferir recursos metodològics per a la investigació i la intervenció.

Acreditació acadèmica

Diploma d'Especialització/de Postgrau en Anàlisi i Intervenció Socioambiental: Entorns Urbans, Comunitat i Sostenibilitat per la Universitat de Barcelona i la Universitat Autònoma de Barcelona.

Curs dissenyat segons les directrius de l'Espai Europeu d'Educació Superior i equivalent a 30 crèdits ECTS.

Aquest postgrau forma part de la  28a. edició del  MÀSTER EN INTERVENCIÓ i gestió AMBIENTAL: Persona i Societat

Dirigit per Enric Pol (UB) i Lupicinio Iñiguez (UAB)

Títol interuniversitari UB  i  UAB.

Inici del curs 17 d’octubre 2016. 

Allò que caracteritza específicament el programa és la consideració que la gestió ambiental és abans que res  una gestió de comportaments.

A partir dels pressupostos de la  Psicologia Ambiental es focalitza  en el aspectes humans, socials i organitzacionals associats a la problemàtica ambiental i el desenvolupament sostenible, sense oblidar, però els aspectes tècnics i tecnològics.

Els cursos abasten tant l'exposició i reflexió teòrica, com la presentació i anàlisi de casos pràctics (experiències, problemes reals, visites, etc) a fi d'integrar aquests continguts en els diferents àmbits d'aplicació professional, així com oferir recursos metodològics per a la Gestió ambiental

Objectius: Aportar coneixements, tècniques i instruments per a la Intervenció i la Gestió Ambiental. Facilitar una base comuna de

conceptes, llenguatge i pràctica per a futurs treballs aplicats que requereixin una col·laboració inter/trans disciplinar.

Adreçat a:

- Titulars universitaris de qualsevol disciplina, psicòlegs, urbanistes, economistes, sociòlegs, antropòlegs, geògrafs, pedagogs, filòsofs, advocats, biòlegs, ambientòlegs, arquitectes i enginyers, vinculats professionalment (o interessats en implicar-s’hi)  en la intervenció y la gestió ambiental a nivell urbà i territorial

Més informació  al web del Màster    http://www.ub.edu/master_ambiental/


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsBarcelona

Relacionats

Article

OnEarth és una aplicació de realitat mixta, desenvolupada per quatre estudiants de Batxillerat del Col·legi Padre Damián de Barcelona, que pretén desafiar els usuaris a prendre accions concretes per reduir la seva petjada de carboni i protegir el medi ambient.

Article

Emboscades. Dones i bosc és una proposta expositiva pretén visibilitzar el paper de les dones en la gestió dels boscos del nostre país.

Notícia

Unes 450 persones debaten sobre educació i justícia ecosocial a la tercera edició del Congrés Nacional d'Educació Ambiental de Catalunya.

Butlletí