Premi “El menjar no es llença"

Font: Espigoladors

24/09/2018 - 09:50

4a edició del Premi “El menjar no es llença” un concurs de contes il·lustrats i idees per lluitar contra el malbaratament alimentàri. Espigoladors busca nens, nenes i joves d'arreu de Catalunya que vulguin canviar el món!

Una tercera part dels aliments produïts arreu del món es perden al llarg de la cadena alimentària. Aquests aliments serien suficients per alimentar a tota la població que passa fam al món. El malbaratament alimentari genera greus conseqüències ambientals, econòmiques i socials; però quin és el nostre paper com a ciutadans i ciutadanes? podem aportar solucions que també serveixin als camps, les indústries i els supermercats?

A Catalunya, es llencen 262.471 tones d'aliments sòlids, el que equival a 34,9 quilos per habitant i any o, el que és el mateix, 96 grams diaris per persona.

Per tal de capgirar aquesta situació,a casa i arreu del món, calen petites grans idees! Espigoladors convoca la 4ª edició del premi “el menjar no es llença” per fomentar la participació d’infants i joves en la construcció de solucions davant d’aquest repte global.

L’Associació Espigoladors implica infants i joves en la posada en marxa d’accions contra el malbaratament d’aliments, així com els fa partícips de la creació de material de sensibilització i divulgació en aquesta temática.

Podeu accedir a tota la información sobre el premi aquí


 

Relacionats

Article

La plataforma educativa Foodwaste Effect proposa un joc familiar, en modalitat en línia o offline, per ajudar a familiaritzar amb els processos als quals estan sotmesos els aliments, des de les granges als supermercats, i a conèixer diverses tradicions culinàries, els efectes negatius del malbaratament, o la pobresa alimentària al món. El joc ajuda a trobar solucions imaginatives per millorar els hàbits de consum i reutilitzar els aliments.

Article

Amb el lema “Contra el malbaratament alimentari posem en valor els aliments”, aquesta nova eina visibilitza els recursos necessaris per produir els aliments que consumim. Impulsada per ENT, Associació Naturalistes de Girona i la Generalitat, la calculadora del valor dels aliments ofereix la possibilitat de calcular tres indicadors ambientals associats a la producció d’una quantitat determinada d’aliments així com el seu valor econòmic aproximat. D’aquesta forma es posa en valor tot allò que es malbarata quan llencem aliments frescos abans de ser cuinats i consumits.

Butlletí