Premi Internacional a la Innovació Cultural: Canvi climàtic

16/12/2016 - 09:28

Com desafiar el canvi climàtic des de la cultura? La segona edició del Premi Internacional a la Innovació Cultural vol premiar projectes que ofereixin solucions imaginatives i eficaces a un dels problemes globals més importants del segle XXI. La proposta guanyadora formarà part de les activitats relacionades amb una exposició del CCCB sobre el tema. Presentació de projectes fins el 31 de gener.

El canvi climàtic és un dels temes centrals de la programació del CCCB durant el període 2016-2017. Durant l’any oferirem activitats, conferències i una gran exposició amb la voluntat d’abordar el que considerem un dels reptes més importants de la humanitat.

La segona edició del Premi a la Innovació Cultural marca l’inici d’aquesta agenda anual interdisciplinària i obre el debat sobre quin paper han de tenir la cultura i les institucions culturals en la gestió del problema.

Podem analitzar l’escalfament global més enllà de visions catastrofistes o solucions tècniques? Podem fer alguna contribució respecte a la necessitat d’una ètica ecològica i una responsabilitat ambiental col·lectiva? Podem actuar com a catalitzadors del canvi?

Presenta un projecte

 

 

 

Clima, cultura, canvi 
El II Premi a la Innovació Cultural

Està obert a projectes culturals innovadors de sensibilització respecte al canvi climàtic. Les propostes han de conscienciar la societat i fomentar el compromís i la responsabilitat ambiental. 

Està pensat perquè la proposta guanyadora es pugui desenvolupar en el marc de l’exposició «Després de la fi del món» prevista per a l’octubre del 2017. Si el projecte ho requereix, se li cedirà un espai a l’Estació Beta, un espai-laboratori annex a les sales d’exposició del Centre.

Està dotat amb 20.000 euros per al desenvolupament de la proposta premiada.

Està obert a projectes que s’emmarquin en la tercera cultura(propostes que explorin vincles entre art, ciència, humanitats i tecnologia), l’educació (formats divulgatius i pedagògics que cerquin la implicació d’educadors, infants, joves i famílies) o la innovació ciutadana (noves eines, plataformes i programes de participació i disseny col·lectiu de propostes de transformació social).

Un jurat internacional especialitzat amb el tema avaluarà els projectes finalistes:

  • Laura Faye Tenenbaum, editora de ciències al Jet Propulsion Laboratory de la NASA
  • Alison Tickell, fundadora i directora de Julie’s Bicycle
  • Lucy Wood, directora de Cape Farewell
  • José Luis de Vicente, comissari de la futura exposició del CCCB «Després de la fi del món» (2017)
  • Juan Insua, director del CCCBLab
  •  

Calendari

Presentació de projectes
11 octubre 2016 - 31 gener 2017 (18.00 CET)

Publicació dels finalistes
25 abril 2017

Jornades de presentació i lliurament del premi
Juny 2017

Bases 2016-2017 (PDF)

Preguntes freqüents (PDF)

 

 

 

 

 

 


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsBarcelona
Etiquetes: 

Relacionats

Article

Coincidint amb la Conferència de Canvi Climàtic COP 23, ha estat publicat el nou web "Barcelona pel Clima". Aquest té per objectiu ser un portal de referència sobre canvi climàtic a la ciutat. Documents estratègics, accions, recursos i informació sobre els 9 projectes del Compromís de Barcelona pel Clima són alguns exemples de què hi podreu trobar.

Acte
02/10/2018 - 14:30
Recinte Modernista de Sant Pau. Barcelona
Acte
26/09/2018 - 18:30
La Fàbrica del Sol

Butlletí