Premiat un projecte d'adaptació al canvi climàtic al Parc Natural del Montseny

Font: Diputació de Barcelona

28/05/2018 - 16:42

El projecte "Ordenació forestal per a l’adaptació al canvi climàtic del Matagalls, al Parc Natural del Montseny" presentat per la Diputació de Girona, ha rebut el I Premi Experiències Inspiradores, al qual concorrien 51 publicacions, i que divendres es va fallar a Cangas de Onís (Astúries) en el marc del XX Congrés de Europarc-Espanya.

El projecte proposa executar una gestió forestal que potenciï els boscos mixtos, reduint la competència entre els arbres perquè creixin millor i lluitar contra espècies invasores, en un punt del Parc Natural del Montseny com son els boscos del Matagalls que ja estan patint els efectes del canvi climàtic, com ara sequera, gelades tardanes i canvis en la distribució d'espècie.

També es va reconèixer un projecte presentat per Acció Ecologista-Agró en col·laboració amb Seo-Birdlife sobre el Tancat de la Pipa a l'Albufera de València i un altre castellanolleonès sobre l'estratègia de planificació de la Xarxa Natura 2000.

El lliurament es va emmarcar dins el XX Congrés d'Europarc-Espanya, un fòrum tècnic en què es discuteixen i elaboren propostes per millorar els espais protegits d'Espanya, en el qual participen més de 160 professionals d’arreu de l’Estat. Millorar els models de governança perquè la població local se senti implicada en la gestió dels enclavaments protegits o la comunicació van ser alguns dels reptes abordats en la trobada, en la qual es commemorà el centenari del Parc Nacional dels Picos de Europa.


 

Categories: 

Relacionats

Article

Publicats els resultats de la sisena edició d’aquesta campanya de conscienciació i bones pràctiques per a l’estalvi d’energia i aigua i la reducció d’emissions de l’Ajuntament de Barcelona.

Article

Deu escoles de Vilanova i la Geltrú disposen d'estacions meteorològiques per mesurar i prendre consciència del canvi climàtic. S'han lliurat en el marc de l'escola de formació sobre adaptació climàtica del projecte SCORE.

Article

La Paeria ha posat en marxa el programa “Stop Emergència Climàtica: Estalviar per ajudar”, una iniciativa dirigida als centres escolars de Lleida, per aprendre a estalviar energia i recursos, reflexionar sobre els estils de vida insostenibles, i fomentar l’empatia i la cura mútua, especialment cap a les persones més vulnerables de la nostra ciutat.

Butlletí