Primer hort urbà al terrat d’un edifici municipal a Barcelona

17/06/2016 - 12:12

 

Es tracta d’un projecte pioner a Barcelona i impulsat pel mateix Institut Municipal de les Persones amb Discapacitat (IMPD). Hi col·laboren l’ Institut d’Investigació i Recerca Tecnològica Agroalimentària, l’empresa Inèdit de l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals i els centres ocupacionals Taller Escola Sant Camil, Tallers Sant Jordi i Ariadna.

De fet, són alguns dels usuaris d’aquests centres ocupacions els que treballen alguns dies a la setmana per cultivar l’hort. Per a Laia Ortiz, tinenta d’alcalde de Drets Socials, això fa que aquestes persones, més acostumades al paper de rebre serveis, puguin oferir-ne. “En aquest cas tothom els ho agraeix perquè són ells els que treballen la terra i els que ofereixen un producte“, ha destacat.

Amb un mes i escaig de vida, el projecte ja ha donat els primers fruits. L’hort va començar a funcionar a principis de maig i ja s’han pogut recollir els 200 primers enciams.

Ara, l’objectiu de l’Ajuntament és poder tirar endavant més iniciatives com aquesta.


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsBarcelona
Etiquetes: 

Relacionats

Article

Integrar plantes silvestres comestibles en el sistema alimentari pot suposar una estratègia d’adaptació al canvi climàtic. Sota aquesta premissa, les organitzacions Eixarcolant, Tarpuna i Restaurantes Sostenibles, estan duent a terme un projecte per fomentar i facilitar la producció, distribució i consum d'aquest tipus de plantes a Barcelona.
 

Article

Publicats els resultats de la sisena edició d’aquesta campanya de conscienciació i bones pràctiques per a l’estalvi d’energia i aigua i la reducció d’emissions de l’Ajuntament de Barcelona.

Article

La tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Transició Ecològica, Serveis Urbans i Habitatge, Laia Bonet, ha mostrat a Brussel·les el compromís de Barcelona amb la millora de la qualitat de l’aire a la ciutat. Ha estat en el marc d’una reunió amb l’eurodiputat Javi López, ponent del Parlament Europeu per a la revisió de la Directiva de la qualitat de l’aire, i amb François Wakenhut, cap de la unitat de qualitat de l’aire de la Comissió Europea

Butlletí