Principals resultats de l'estudi de brossa en edificis municipals a Barcelona

10/08/2017 - 14:46

Implantació transversal, consolidació i seguiment de la millora de la recollida selectiva interna.

Ja estan disponibles els resultats del darrer estudi, realitzat a finals del 2016, sobre els residus d'edificis administratius de l'Ajuntament de Barcelona. Des del 2004 i cada 4 anys, el consistori porta a terme, en diferents edificis interns (Cases Consistorials, Torrent de l'Olla, Diagonal, Glòries i Plaça Pi i Sunyer), una anàlisi per veure la progressió de la generació de residus i de la seva recollida selectiva.

En la següent taula s'observa la disminució progressiva, des del 2004, en la generació dels residus municipals en els edificis de Cases Consistorials i de Torrent de l'Olla:

Taula_brossa_1

Aquesta disminució registrada en els edificis de Cases Consistorials i Torrent de l’Olla és destacable perquè a nivell de Catalunya i Barcelona, i coincidint amb la recuperació de l’activitat econòmica, s’ha produït un lleuger augment de la ràtio de generació de residus per persona des del 2013.

En la següent taula s'observen els percentatges de recollida selectiva bruta (la que es recull mitjançant els contenidors de recollida selectiva) i neta dels edificis municipals analitzats i en comparació amb les dades de Barcelona, Catalunya i dels objectius del PRECAT20:

Taula_brossa_2

Aquests edificis presenten uns índexs de recollida selectiva bruta molt superiors a la mitjana de Barcelona i de Catalunya, i fins i tot superen l'objectiu de recollida selectiva bruta de residus municipals establert al PRECAT20 per a l'any 2020.

La fracció de paper/cartró és la que determinada aquest bon resultat global, ja que els percentatges de recollida de les fraccions d’envasos lleugers i de matèria orgànica encara es troben molt lluny dels objectius de la planificació de residus de Catalunya.

Com a conclusió, l'informe destaca que, tot i que el paper/cartró és la fracció clau per al bon funcionament de la gestió dels residus als edificis analitzats, les fraccions d’envasos lleugers i de matèria orgànica encara tenen un gran potencial de millora que contribuiria a millorar els resultats generals de forma significativa.

Podeu accedir a tots els resultats de l'estudi de brossa d'edificis municipals en el següent enllaç.


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsBarcelona

Relacionats

Article

Cooperasec ha impulsat aquesta iniciativa que promou l'ús compartit entre el veïnat d'objectes, com una aspiradora o una tenda de campanya, per potenciar el consum responsable i el residu zero

Article

La tercera edició dels premis Mercabarna Paco Muñoz contra el malbaratament alimentari ha rebut la participació de 7 iniciatives de diferents entitats, associacions i empreses. 

Aquest any s'han guardonat dos projectes en l'àmbit de la Prevenció del Malbaratament Alimentari i la Innovació Social, quedant deserta la categoria d'Innovació Tecnològica.

Butlletí