Projecció del documental "Mucho más que miel" i col·loqui al CCCB

21/03/2018 - 12:13

 

El CCCB projecta el documental Mucho más que miel  del director suís Markus Imhoof en el marc  d’Alimentum, un cicle de projeccions de documentals i debats que analitzen l’impacte del canvi climàtic sobre la nostra alimentació, les repercussions de les polítiques econòmiques aplicades a la producció alimentària i la producció d’aliments i el seu impacte ambiental. A banda de la projecció a les 18.30 h, la sessió compta amb un col·loqui a les 20 h per conversar sobre el paper de les abelles des de l’àmbit de la pagesia i l’apicultura, i la investigació científica en biodiversitat i agroalimentació.

Mucho más que miel és un documental que ens permet conèixer el fràgil món de les abelles que pateix l'amenaça de l'extinció davant l'ús indiscriminat de plaguicides i la producció industrial de mel. Les abelles juguen un paper fonamental en els ecosistemes terrestres del planeta i la seva desaparició suposaria una crisi ecològica sense precedents. Si elles existeixen, nosaltres existim, i el seu declivi suposaria la major crisi ecològica i alimentària mai viscuda al nostre planeta.


 

Categories: 

Relacionats

Article

La prevenció de residus i el foment del reciclatge són els principals objectius del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental. Així ho recull el Pla de Gestió Integral de Residus del Vallès Occidental (PGIRM) en els seus eixos d’actuació. Per això, el Consorci realitza diferents projectes de sensibilització a la comarca. El nou concurs contra el malbaratament alimentari per a centres educatius és una d'aquestes accions, la qual posa especialment l'atenció en els infants com a públic objectiu i les escoles com a mitjà de comunicació per a transmetre el missatge sensibilitzador.

Article

La plataforma educativa Foodwaste Effect proposa un joc familiar, en modalitat en línia o offline, per ajudar a familiaritzar amb els processos als quals estan sotmesos els aliments, des de les granges als supermercats, i a conèixer diverses tradicions culinàries, els efectes negatius del malbaratament, o la pobresa alimentària al món. El joc ajuda a trobar solucions imaginatives per millorar els hàbits de consum i reutilitzar els aliments.

Butlletí