Quatre escoles de Sant Cugat del Vallès estalvien 1.500 euros en aigua, llum i gas per destinar-los a la lluita contra la pobresa energètica

06/04/2018 - 09:58

Durant tot el mes de febrer els centres L’Olivera, Joan Maragall, Catalunya i La Floresta han participat a la 3a Marató de l’Estalvi Energètic.

La tercera edició de la Marató de l’Estalvi Energètic s’ha tancat amb èxit a Sant Cugat. Durant tot el mes de febrer quatre escoles del municipi –l’Olivera, Joan Maragall, Catalunya i La Floresta- han aconseguit rebaixar la factura de llum, aigua i gas aconseguint un estalvi econòmic total de de 1.570’5 €.

Aquests diners es donaran als serveis socials de l’Ajuntament per tal que es destinin a actuacions de lluita contra la pobresa energètica. 

Concretament, els estalvis aconseguits a les quatre escoles són els següents:

Llum: en consum d’electricitat, s’ha estalviat un 15’94% (7.023 kWh estalviats).

Aigua: s’ha estalviat un total de 82 m3, que representa un 7’71% del total.

Gas: l’estalvi generat ha estat del 3’06% (587 m3 estalviats).

Una iniciativa compartida entre 10 municipis

La tercera edició de la Marató d’Estalvi Energètic ha comptat amb la participació de 10 ajuntaments: Sant Cugat, Barcelona, Esplugues de Llobregat, Granollers, l’Hospitalet de Llobregat, Malgrat de Mar, Manresa, Palau Solità i Plegamans, Sant Boi de Llobregat i Vilanova i la Geltrú. Entre tots aquests municipis s’ha generat un estalvi del 7’3% del consum elèctric (186.439 kWh estalviats), del 13’7% d’aigua (6.194 m3) i del 12’5% de gas (53.760 m3).


 

Municipis: 
Vallès OccidentalSant Cugat del Vallès

Relacionats

Article

Resultats de la II trobada per l’educació ecosocial el Dia Mundial del Medi Ambient 2023 a Sant Cugat del Vallès.

Article

El ple ha acordat l'adhesió a la Xarxa Metropolitana de Refugis Climàtics

Article

Alimentem Collserola! el projecte de Transició Agroecològica impulsat pel Consorci del Parc Natural de Collserola dinamitzat per la cooperativa Arran de terra, ha iniciat el programa "Agroecologia escolar a Collserola: responem a l'emergència climàtica!" en col·laboració amb la cooperativa l'Ortiga. Aquesta iniciativa pretén apropar als centres educatius la realitat agrària de la Serra de Collserola.​

Butlletí