Què cal saber sobre la contaminació a Barcelona?

20/02/2018 - 10:53

En episodis de contaminació per diòxid de nitrogen(NO2) s’activen restriccions temporals en la circulació dels vehicles més contaminants dins la zona de baixes emissions. També es reforça el transport públic i s’activa la T-Aire.

Què és la Zona de baixes emissions de l'àmbit Rondes de Barcelona?

És una àrea de més de 95 km2 que inclou Barcelona i els municipis circumdants a les rondes on es preveu restringir progressivament la circulació de vehicles més contaminants a partir de l’1 de desembre de 2017.

L’objectiu és protegir les persones i el medi de l’aire contaminat procedent dels vehicles. Aquesta és una de les mesures per vetllar per la qualitat de l’aire que respirem i garantir el dret a la salut en una ciutat més saludable. 

Les restriccions de circulació dins la Zona de baixes emissions de l'àmbit Rondes de Barcelona s’aplicaran a partir de l’1 de desembre de 2017 en dies d’episodi de contaminació per NO2, laborables de dilluns a divendres, de 7.00 a 20.00 hores. En anys posteriors les restriccions s’aniran ampliant progressivament fins a ser permanents a partir del 2020.

Inicialment la restricció afectarà a turismes sense etiqueta DGT i furgonetes anteriors a Euro1. Durant el 2017 queden exemptes les motos, els camions, els autocars, els autobusos i les furgonetes Euro 1, Euro 2 i Euro3. Queden exempts d’aquesta restricció de manera permanent els vehicles de persones amb mobilitat reduïda, els serveis d'emergències (policia, bombers, ambulàncies) i els serveis essencials (mèdic, funerari).

Més informació a: www.barcelona.cat/qualitataire


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsBarcelona
Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

L’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) ha publicat l’Informe anual de qualitat de l’aire a Barcelona per l’any 2022.

Article
Una exposició que visualitza la contaminació acústica de Barcelona

Estudiants del Màster en Data Design de l'Escola Elisava mostren a l'exposició 'shhh...' el seu projecte del mateix nom, que s'estructura al voltant de dades inèdites sobre el conflicte de la contaminació acústica a Barcelona.

Notícia

Serveixen per mesurar a tots els barris els paràmetres mediambientals de contaminants i soroll relacionats amb el trànsit

Butlletí