Ramon Folch, rep el Premi Talent de Medi Ambient en reconeixement a la seva trajectòria

S’han guardonat set categories: Disseny 2D i 3D, Alimentació saludable, Comerç, Medi Ambient, Mobilitat i Turisme
09/07/2018 - 15:11

Ramon Folch, director científic de Sostenible, és doctor en biologia i, des de 1994, fundador i director general d'ERF, Gestió i Comunicació Ambiental SL. Els premis Talent han reconegut set categories: Disseny 2D i 3D, Alimentació saludable, Comerç, Medi Ambient, Mobilitat i Turisme. Els Talent han estat instituïts per la Welcome Talent Society, una iniciativa ciutadana que vol cercar, difondre i reunir el millor talent català contemporani.

Ramon Folch, director científic de Sostenible, ha rebut aquest 4 de juliol el Premi Talent a la seva trajectòria en el camp del Medi Ambient. Ramon Folch és doctor en biologia i, des de 1994, fundador i director general d'ERF, Gestió i Comunicació Ambiental SL. Després d’anys d'ensenyament, recerca i gestió a la universitat i a l'administració pública, s'ha dedicat a la gestió territorial i urbanística des d'una aproximació sostenibilista, enfocament que ell mateix ha contribuït a definir i a desenvolupar, tant a nivell teòric com aplicat. Ha incidit especialment en el vessant comunicatiu.

El premi Talent es suma a nombrosos reconeixements a la seva trajectòria, entre ells la medalla Narcís Monturiol al mèrit científic i tecnològic i el premi Medi Ambient, ambdos concedits per la Generalitat de Catalunya.

El guardó va ser lliurat en el decurs d’una gala - sopar solidari patrocinada per Grup Ametller Origen als jardins de Sant Pau Recinte Modernista.

Han estat guardonats:

  • Disseny 2D per a souvenir: Maria Josep Rosanas per la seva aplicació que dona a conèixer l’obra de Lluís Domènech i Montaner.
  • Disseny 3D d’objecte singular: Txell Limonero, amb Barce-l’ou-na, una ouera inspirada en una torre del Palau de la Música, obra de Domènech i Montaner. En aquest apartat també s’ha premiat la trajectòria de Laie.
  • Origen Aliment saludable: Vitae Kombucha, per la seva beguda basada en productes naturals.
  • Innovador en Comerc: Federòptics Roure de Mollerussa. A més, s’ha reconegut la trajectòria de Tast a la Rambla.
  • Innovador en Medi Ambient: Jordi Puig. El premi a la trajectòria correspon a Ramon Folch.
  • Innovador en Mobilitat: Ricard Riol. El de trajectòria s’adjudica a Xavier Arrufat.
  • Innovador en Turisme: Palau Moja Catalan Heritage House. Com a trajectòria es premia Miquel Gotanegra.
  • A més, es van atorgat tres premis d’honor per homenatjar Antoni Vila Casas com a mecenes, la Marató de TV3 com Premi a la solidaritat, i Antoni Gelonch, president d’honor de la Welcome Talent Society, com a humanista.

Tots els premiats han rebut, a més dels 2.000 euros amb què estaven dotats cadascun dels premis, una escultura dissenyada per l’artista Helena Agustí Maragall que evoca l’empremta modernista de Barcelona.

L’objectiu d’aquesta Nit del Talent, presentada pel cantant islandès Halldór Mar Katalonski i el periodista i escriptor Albert Torras, és convertir-la en un espai de trobada i networking de creadors, patrocinadors, mecenes, món acadèmic, autoritats i professionals que estimuli les idees creatives i posi en valor la capacitat d’iniciativa i la emprenedoria dels catalans. Aquests guardons tenen l’objectiu d’establir sinergies per vincular els projectes d'èxit, fomentar el debat acadèmic, aconseguir suport per a projectes innovadors i treballar en línies de mecenatge i reinversió en el talent català.

Va presidir l’acte el president de la Diputació de Barcelona, Marc Castells, i també hi van assistir Marta Subirà, secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat de la Generalitat; Núria Llorach, presidenta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals; Montserrat Vilalta, directora general de Comerç; Ignasi Genovès, director general de Mitjans de Comunicació; Xavier Espasa, director de l’Agència Catalana de Turisme; l’exalcalde Xavier Trias, els regidors de la ciutat Jordi Martí Galbis i Irma Rognoni i altres autoritats.

Els Premis Talent compten amb el patrocini de Generalitat de Catalunya, Agència Catalana de Turisme, Diputació de Barcelona, Ferrocarrils de la Generalitat, Ametller Origen, Barcelona Oberta, Recinte Modernista Sant Pau, Fundació Melchor Colet, Dinners that Matter i diari ARA.

La Welcome Talent Society
La Welcome Talent Society de Barcelona, presidida per Bru Recolons, és una iniciativa ciutadana que vol cercar, difondre i reunir el millor talent català contemporani. Els objectius de l’entitat són:

-Millorar la imatge de les marques Catalunya i Barcelona amb el talent de la gent.

-Identificar i fomentar la promoció de persones que amb el seu talent contribueixin a millorar la marca Barcelona i Catalunya

-Atraure com a associats a joves talents, personatges ja consolidats i amb talent reconegut, entitats i empreses que s'identifiquin amb el foment del talent i de les marques Barcelona i Catalunya.

-Fomentar la cooperació entre els socis per poder tirar endavant tots els projectes que contribueixin als objectius anteriorment esmentats.

-Recaptar recursos per a l'organització i la dotació de premis mitjançant iniciatives com els premis anuals "Premis Talent de Barcelona i Catalunya", el Museu del Talent, les exposicions, edició de llibres, producció d’obres guanyadores i altres que es puguin anar incorporant com  ara fòrums i altres formats de detecció de talent.

-Promoure, donar suport i recaptar fons per a entitats que lluitin contra malalties des de Catalunya.


 

Categories: 
Etiquetes: 

Relacionats

Article

La Conferència "Tinguem Cura del Planeta" celebra la seva 10a edició reivindicant el paper decisiu del jovent per transformar el món.

Article

Montmeló disposa d’un servei públic d’abastament des de 1957 amb un model de gestió directa de forma continuada. L’any 2015 es posava en funcionament el dipòsit del Turó de la Bandera de Montmeló que va permetre millorar el subministrament d'aigua a Montmeló i Parets. Les obres, acordades en un conveni entre el Govern català i els dos ajuntaments l'any 2009, van anar a càrrec de l'empresa ATL, concessionària de la Generalitat.

Article

La iniciativa ha comptat amb la participació de quatre escoles públiques d’infantil i primària i tres escoles bressol municipals

Butlletí