Reconeixement als ecocentres de Menorca

18/12/2017 - 10:19

La Conselleria de Medi Ambient de les Illes Balears reconeix els centres escolars de l’illa de Menorca del passat curs 2016-2017. Enguany s’han entregat nou certificats i cinc guardons, un dels quals per primera vegada.

El director general d’Educació Ambiental, Qualitat Ambiental i Residus, Sebastià Sansó, ha assistit a l’acte d’entrega del premis Ecocentres de l’illa de Menorca, que ha tingut lloc aquest matí a la Delegació Territorial d’Educació a Menorca.

A l’acte hi eren presents representants dels centres als quals es reconeix la tasca en assumptes ambientals, sobretot si aconsegueixen els objectius que s’havien proposat en el projecte, i representen un compromís envers la sostenibilitat. Aquests guardons s’atorguen cada dos anys i pretenen fomentar els valors de la conservació del medi, el consum responsable i l’aprofitament dels recursos naturals, entre d’altres.

Enguany s’han entregat cinc guardons. Concretament, els premiats han estat el CEIP Sant Lluís, l’IES Cap de Llevant de Maó, l’IES Joan Ramis i Ramis de Maó i l’IES Josep Miquel i Guàrdia d’Alaior; per primera vegada, s’ha concedit el premi a l’IES Josep Maria Quadrado de Ciutadella. A més, també s’han reconegut nou centres amb els certificats, com són l’IES Pasqual Calbó i Caldés, el CC La Salle, el CC Nostra Senyora de la Consolació, el CEIP Àngel Ruiz i Pablo, el CEIP Fornells, el CEIP Mare de Déu de Gràcia, el CEIP Mare de Déu del Carme, el CEIP Mateu Fontirroig i el CEIP Sa Garriga.

Ja fa dos cursos que l’illa de Menorca compta amb una persona encarregada de la coordinació i l’assessorament ambiental gràcies a un conveni signat amb el Consell Insular de Menorca. A més, el projecte Ecocentres posa en marxa un nou programa que inclourà unes auditories específiques en matèria d’aigua, residus, energia i canvi climàtic, per tal de poder assessorar els centres de primera mà.

Més de cent cinquanta activitats d'educació ambiental per al curs 2017-2018

La Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca ha preparat, un any més, una àmplia oferta d’activitats d’educació ambiental, de les quals podran gaudir tant els grups escolars com altres grups organitzats.

Enguany el nombre d’activitats ha augmentat de 138 a 154, amb l’objectiu d’abastar més temes i arribar a més gent. Entre aquestes activitats, hi ha les que s’ofereixen als espais naturals protegits de les Illes Balears, els tallers de l’Aula de la Mar i una variada oferta de xerrades, tallers i activitats que tenen lloc als mateixos centres educatius que ho sol·liciten.

La Guia d’Activitats d’Educació Ambiental recull les activitats educatives relacionades amb el medi ambient que ofereixen les institucions públiques de les Illes Balears. Aquesta Guia té l’objectiu de donar suport als centres educatius a l'hora de programar activitats ambientals, ja que facilita la recerca, i alhora amplia la difusió de les possibilitats que hi ha a les Illes Balears en l’àmbit de l’educació ambiental. A més de les activitats de la Conselleria de Medi Ambient i els organismes públics que hi estan adscrits (Ibanat, Cofib i Semilla), la Guia també inclou activitats d’altres conselleries —com les de la Conselleria d’Educació i Universitat als camps d’aprenentatge o les xerrades de la Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat— i dels quatre consells insulars i les visites a les instal·lacions de l’Institut Oceanogràfic i l’Agència Estatal de Meteorologia.

La Guia d’Activitats d’Educació Ambiental recull actualment 301 fitxes, una per a cada activitat, amb tota la informació necessària, totes gratuïtes, tot i que no inclouen el transport. En aquest sentit, les novetats d’enguany són que l’autocar per anar a l’Aula de la Mar serà gratuït per als centres de la part forana de Mallorca, gràcies al Conveni d’aquesta Conselleria amb Red Eléctrica de España, i que s’estan preparant nous itineraris dins l’entorn dels Amunts d’Eivissa.

Durant el curs 2016-2017 en les activitats del Servei d’Educació Ambiental participaren 14.194 persones, entre escolars i públic en general. En concret, 553 alumnes de centres educatius i 184 públic general als itineraris als Amunts d’Eivissa; 2.445 alumnes als tallers de l’Aula de la Mar de Palma; 9.347 alumnes en activitats i tallers a l’aula a les quatre illes i 1.665 alumnes a les visites guiades a es Canonge, a la Trapa i a les finques públiques.


 

Categories: 
Municipis: 
Balears

Relacionats

Article

L’Ajuntament de Mollet del Vallès ha habilitat a l’escola Cal Músic un nou refugi bioclimàtic, que s’afegeix al primer creat al municipi, a l’escola Joan Salvat Papasseit. Els refugis bioclimàtics representen un espai d’alimentació per a espècies beneficioses, generant un hàbitat amb un equilibri ecosistèmic

Article

Nova temporada de les Jugatecambientals amb la celebració del 10è aniversari, que han congregat més de 250.000 participants en una dècada.

Article

L'alumnat i els centres educatius de Sant Joan Despí seran agents protagonistes en la lluita de la ciutat per mitigar els efectes del canvi climàtic i per transitar cap a un model més sostenible i ecològic

Butlletí