Recuperen més de 3.000 ampolles de plàstic després de les festes de Sant Sebastià a Palma

Font: ultimahora.es

25/01/2018 - 14:00

La primera acció de la campanya '#perunamarsenseplàstic', va permetre recuperar més de 3.000 envasos de beguda a la Plaça Major de Palma, en plena celebració de les festes de Sant Sebastià.

La iniciativa va permetre recollir un total de 3.132 envasos de begudes es van lliurar d'acabar pel terra ja que van ser recuperats per una ciutadania encantada amb l'acció. Concretament, es van capturar 1.912 llaunes, 601 ampolles de vidre, 532 ampolles de plàstic i 87 brics.

La iniciativa va permetre que les persones que acudien a la Plaça Major van poder tornar els seus envasos durant tota la jornada i, a canvi, van rebre una compensació de 10 cèntims d'euro per cada llauna, ampolla o bric.

Coincidint amb l'inici de la fase de participació pública de la Llei de Residus balear, vuit entitats representants tant del món ecologista com del comerç i la indústria, van llançar la campanya #perunamarsenseplàstic. Es tracta d'una actuació que reuneix organitzacions diverses que s'uneixen amb un sol objectiu: alliberar les Illes de la massiva quantitat d'envasos de begudes que cada dia contaminen el nostre territori.

La campanya la impulsen Amics de la Terra, Greenpeace, GOB, Fundació Deixalles, Pimeco, recircula, Rezero i Retorna i, vist l'èxit, tindrà més accions com les de Sant Sebastià a les següents setmanes.


 

Categories: 
Municipis: 
BalearsPalma de Mallorca

Relacionats

Article

El Consell Comarcal del Baix Penedès ha contractat 31 persones que estaven a l’atur per informar la ciutadania sobre com reciclar correctament. Al mateix temps recullen dades que serviran per examinar els punts febles en recollida selectiva al Baix Penedès, una de les comarques que més residus genera i que menys recicla de Catalunya. La iniciativa és pionera a Catalunya.

Notícia

Enguany hi haurà un informador ambiental que recordarà l'obligació d'utilitzar tassons reutilitzables i gestionar adequadament els residus que es generin

Article

La Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament d'Arenys de Mar  ha posat en marxa aquesta setmana la nova campanya de conscienciació 'Restar també Aporta!' que forma part del 'Moviment Aporta!' per a la reducció de residus i la millora de la recollida selectiva a la vila.

Butlletí