Recuperen més de 3.000 ampolles de plàstic després de les festes de Sant Sebastià a Palma

Font: ultimahora.es

25/01/2018 - 14:00

La primera acció de la campanya '#perunamarsenseplàstic', va permetre recuperar més de 3.000 envasos de beguda a la Plaça Major de Palma, en plena celebració de les festes de Sant Sebastià.

La iniciativa va permetre recollir un total de 3.132 envasos de begudes es van lliurar d'acabar pel terra ja que van ser recuperats per una ciutadania encantada amb l'acció. Concretament, es van capturar 1.912 llaunes, 601 ampolles de vidre, 532 ampolles de plàstic i 87 brics.

La iniciativa va permetre que les persones que acudien a la Plaça Major van poder tornar els seus envasos durant tota la jornada i, a canvi, van rebre una compensació de 10 cèntims d'euro per cada llauna, ampolla o bric.

Coincidint amb l'inici de la fase de participació pública de la Llei de Residus balear, vuit entitats representants tant del món ecologista com del comerç i la indústria, van llançar la campanya #perunamarsenseplàstic. Es tracta d'una actuació que reuneix organitzacions diverses que s'uneixen amb un sol objectiu: alliberar les Illes de la massiva quantitat d'envasos de begudes que cada dia contaminen el nostre territori.

La campanya la impulsen Amics de la Terra, Greenpeace, GOB, Fundació Deixalles, Pimeco, recircula, Rezero i Retorna i, vist l'èxit, tindrà més accions com les de Sant Sebastià a les següents setmanes.


 

Categories: 
Municipis: 
BalearsPalma de Mallorca

Relacionats

Notícia

La mesura seria complementària a la recollida selectiva d’envasos actual, s’aplicaria a les begudes envasades en vidre, plàstic, llaunes i brics de menys de tres litres, per a productes com aigua, sucs, refrescos i cerveses, i reduiria prop del 90% l’abocament indiscriminat d’aquests recipients als carrers i al medi natural.

Article

16.004 persones han participat, entre l’11 i el 13 de maig, en una acció voluntària de les 275 accions de neteja realitzades a Catalunya en el marc de la IV iniciativa europea “Let’s Clean Up Europe!”, destinada a la neteja dels espais naturals, com boscos, platges, rius o rieres.

Article

Com l’any passat, els bars serviran les begudes en gots reutilitzables lliures de bisfenol que, enguany, també seran retornables

Butlletí