Reus destina 100.000 euros a l’any per netejar pintades

24/09/2016 - 11:59

Cada any es netegen a la ciutat uns 3.000m2 de pintades i grafits. L’any passat se’n van netejar 2.922. Enguany, fins al mes de maig, s’han netejat 1.111m2.

L’Ajuntament de Reus destina anualment 98.122,10 euros del contracte de neteja viària i recollida de residus a l’equip de neteja de pintades en mobiliari urbà i en edificis públics i amb interès històric i artístic de la ciutat.

Els equips de neteja intervenen principalment en parets d’immobles municipals, tot i que també s’actua quan els actes vandàlics afecten edificis amb valor patrimonial com ha estat del cas de la façana i la porta de fusta principal de la prioral de Sant Pere, la façana lateral del pavelló antituberculós —seu de l’Oficina Turisme, al carrer Sant Joan—, i diverses façanes de cases modernistes dels carrers de Llovera i de Monterols.

El servei de neteja disposa d’equips específics segons el tipus de superfície en el que s’ha d’actuar: hidronetejadors d’alta pressió amb aigua calenta i hidroarenadors amb sorra fina per a les superfícies més poroses.

L’Ordenança de Civisme de l’Ajuntament de Reus estableix com a infracció greu fer “qualsevol tipus de grafit, pintada, taca, gargot, escrit, inscripció o grafisme” en edificis públics o privats sense l’autorització de la propietat. La sanció per als responsables pot ser de fins a 1.200 euros. En el cas de tractar-se d’edificis catalogats o protegits, la infracció es considera molt greu i la sanció pot ser de fins a 2.400 euros.


 

Categories: 
Municipis: 
Baix CampReus
Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

L’Ajuntament de Reus ampliarà el contracte del servei de neteja viària i recollida de residus amb l’objectiu de guanyar en qualitat, eficiència i eficàcia

Notícia

L’Ajuntament de Reus reactiva la campanya “Reus recicla bé” amb una carpa informativa itinerant i repartiment de bosses tricolor

Notícia

Butlletí