RiuNet: l'app per avaluar la qualitat hidrològica i ecològica dels rius

Font: 

15/05/2018 - 16:30

Qualsevol persona amb un mòbil intel·ligent i accés a Internet pot col·laborar en la recerca i la conservació dels rius de qualsevol lloc d’Espanya.

El Grup de Recerca Freshwater Ecology and Management (FEM) de la Universitat de Barcelona (UB), dirigit per Narcís Prat, catedràtic del Departament d’Ecologia; ha desenvolupat una aplicació que permet avaluar de manera intuïtiva i senzilla l’estat ecològic d’un riu i transmetre aquesta informació als investigadors. L’aplicació, anomenada RiuNet, ja es pot descarregar per a dispositius Android i iOS.


 

Categories: 
Etiquetes: 

Relacionats

Article
El documental sobre els 30 anys del Consorci Besòs Tordera

El 29 de febrer de 1988 es va fundar el Consorci. Enguany es compleixen 30 anys i, per a l’ocasió, s’han realitzat 30 entrevistes a professionals i personalitats d’àmbits ben diversos, però amb alguna vinculació amb els entorns fluvials de les conques del Besòs i la Tordera.

Article

L'Àrea Metropolitana de Barcelona i els seus prop de tres milions d'habitants són abastits per aigua captada de les conques dels rius Besòs, Ter i Llobregat. Dins la seva gestió del cicle integral de l'aigua, des d'aquesta captació als rius fins a la potabilització, el transport i la distribuició fins al sanejament i la depuració per al retorn al medi ambient i la reutilització de les aigües residuals, Aigües de Barcelona duu a terme tota una sèrie de processos que explica en un mapa interactiu que es pot consultar a la pàgina web de l'empresa.

Acte
01/12/2018
Centre Cívic El Rieral. Bigues i Riells

Butlletí