RiuNet: l'app per avaluar la qualitat hidrològica i ecològica dels rius

Font: 

15/05/2018 - 16:30

Qualsevol persona amb un mòbil intel·ligent i accés a Internet pot col·laborar en la recerca i la conservació dels rius de qualsevol lloc d’Espanya.

El Grup de Recerca Freshwater Ecology and Management (FEM) de la Universitat de Barcelona (UB), dirigit per Narcís Prat, catedràtic del Departament d’Ecologia; ha desenvolupat una aplicació que permet avaluar de manera intuïtiva i senzilla l’estat ecològic d’un riu i transmetre aquesta informació als investigadors. L’aplicació, anomenada RiuNet, ja es pot descarregar per a dispositius Android i iOS.


 

Categories: 
Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

El text identifica el riu com un espai cultural en el qual cal incidir sobre tres línies estratègiques: els usos socials, els valors ambientals i el potencial productiu, tenint en compte tres elements: els enclavaments, les traces i les àrees.

Notícia
El riu Ripoll, protagonista de dues exposicions

L'Agència Catalana de l'Aigua ha notificat a l'Ajuntament de Ripollet l'aprovació d'un projecte, per un import de 315.755 euros, per a la retirada de canyes i rizomes a la part del riu Ripoll inclosa entre la presa de Barneda fins el límit amb Barberà del Vallès i en el riu Sec, en el terme municipal de Ripollet.

Notícia

Foto: Centre Mediambiental L'Arrel

Almenys una parella de martinets de nit (Nycticorax nycticorax) ha tirat endavant dos polls al riu Llobregat al seu pas per Sant Joan Despí.

Butlletí