RiuNet: l'app per avaluar la qualitat hidrològica i ecològica dels rius

Font: 

15/05/2018 - 16:30

Qualsevol persona amb un mòbil intel·ligent i accés a Internet pot col·laborar en la recerca i la conservació dels rius de qualsevol lloc d’Espanya.

El Grup de Recerca Freshwater Ecology and Management (FEM) de la Universitat de Barcelona (UB), dirigit per Narcís Prat, catedràtic del Departament d’Ecologia; ha desenvolupat una aplicació que permet avaluar de manera intuïtiva i senzilla l’estat ecològic d’un riu i transmetre aquesta informació als investigadors. L’aplicació, anomenada RiuNet, ja es pot descarregar per a dispositius Android i iOS.


 

Categories: 
Etiquetes: 

Relacionats

Article

L’Agència Catalana de l’Aigua i l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya han creat aquesta apli amb un inventari de 5.000 fonts per tot el territori

L’eina facilita alhora que els usuaris aportin informació sobre noves fonts o bé millorin les dades i la localització de captacions ja catalogades

Article

Com es capta i tracta l’aigua de mar per convertir-la en dolça? L’aigua regenerada es pot aprofitar per ús de boca? Quin és el procés que fa possible la regeneració de l’aigua?

Article

Per la raresa o la singularitat d'alguns peixos o el ritme de disminució d'algunes de les poblacions, les administracions públiques han impulsat normatives per assegurar-ne la conservació i preservar-les de la desaparició.

Butlletí