Sant Cugat acull una marató d'idees per acaba amb el malbaratament alimentari

12/06/2018 - 08:34

El  Food Waste Hackathon vol posar a treballar conjuntament empreses, experts, plataformes ciutadanes i administracions per per reduir el malbaratament alimentari a Catalunya. Cal destacar que cada català llença cada any, de mitjana, uns 35 quilos d'aliments. La marató es celebrarà el proper 15 i 16 de juny a la Rambla de la Innovació d'ESADE (Creapolis) a partir de les 9:00 del matí.

Arreu del món es perden 1.300 milions de tones de menjar cada any en el procés que va des del conreu fins la taula. A l'UE, el malbaratament és de 89 milions de tones d'aliments (179 kg/persona/any), dels quals 7,7 milions corresponen a Espanya; 267.471 tones a Catalunya. Aquesta xifra suposa que cada català llença cada any, de mitjana, uns 35 quilos, quantitat equivalent al consum d'una persona durant 25 dies. Això vol dir que amb el volum total malbaratat es podria alimentar més de mig milió de persones a l'any.

En aquest context, Valueloops, en col·laboració amb Fusion Point i el PEMB han organitzat pel proper 15 i 16 de juny un Food Waste Hackathon amb l'objectiu de posar a treballar conjuntament empreses, experts, plataformes ciutadanes i administracions per dissenyar una estratègia i un seguit de projectes per reduir el malbaratament alimentari a Catalunya.

Però... què és un Hackathon?  És un esdeveniment que reuneix persones de perfils diversos perquè generin solucions creatives i innovadores a problemes complexos reals, treballant conjuntament a través de processos col·laboratius, molt pautats i guiats per persones expertes.

Quins són els objectius del Food Waste Hackathon (FWH)? Crear iniciatives innovadores que contribueixin a tenir un gran impacte per aconseguir reduir el malbaratament alimentari.

El FWH és un esdeveniment col·laboratiu on s'aprofitaran les sinèrgies de tots els sectors de la cadena alimentària. Per a participar o demanar més informació us podeu posar en contacte amb  info@valueloops.org.


 

Categories: 

Relacionats

Article
Espigoladors entrega els premis de la primera edició infantil del seu concurs, que pretén conscienciar sobre la importància de no descartar els aliments per criteris estètics.

Unes 300 persones, entre infants, famílies i representants de les escoles, van participar a la presentació del llibre ”El món a través del forat d’una poma”, que va tenir lloc el passat abril  i que inclou una selecció de 27 contes il·lustrats d'entre els 390 que es van presentar al concurs organitzat per l'entitat sense ànim de lucre Espigoladors. Els protagonistes d'aquests relats, dels quals han sortit 4 guanyadors i 24 seleccionats més, són fruites i verdures "imperfectes" que van ser imaginades per infants d'entre 6 i 12 anys i que, a través de les seves històries il·lustrades, transmeten la importància tant del menjar com d'evitar llençar-lo només per criteris estètics, mirant de generar consciència sobre el problema que suposa el malbaratament alimentari.

Article

Amb el lema “Contra el malbaratament alimentari posem en valor els aliments”, aquesta nova eina visibilitza els recursos necessaris per produir els aliments que consumim. Impulsada per ENT, Associació Naturalistes de Girona i la Generalitat, la calculadora del valor dels aliments ofereix la possibilitat de calcular tres indicadors ambientals associats a la producció d’una quantitat determinada d’aliments així com el seu valor econòmic aproximat. D’aquesta forma es posa en valor tot allò que es malbarata quan llencem aliments frescos abans de ser cuinats i consumits.

Notícia

Després d’un divendres marcat pel Black Friday i el consumisme que aquest esdeveniment representa, la plataforma Aprofitem els Aliments ha decidit organitzar la jornada #ZeroFoodWasteBCN, un altaveu per a les persones i projectes que treballen en la prevenció i reducció del malbaratament alimentari, la cultura de l’aprofitament i l’horitzó de residus zero.

Butlletí