Sant Cugat acull una marató d'idees per acaba amb el malbaratament alimentari

12/06/2018 - 08:34

El  Food Waste Hackathon vol posar a treballar conjuntament empreses, experts, plataformes ciutadanes i administracions per per reduir el malbaratament alimentari a Catalunya. Cal destacar que cada català llença cada any, de mitjana, uns 35 quilos d'aliments. La marató es celebrarà el proper 15 i 16 de juny a la Rambla de la Innovació d'ESADE (Creapolis) a partir de les 9:00 del matí.

Arreu del món es perden 1.300 milions de tones de menjar cada any en el procés que va des del conreu fins la taula. A l'UE, el malbaratament és de 89 milions de tones d'aliments (179 kg/persona/any), dels quals 7,7 milions corresponen a Espanya; 267.471 tones a Catalunya. Aquesta xifra suposa que cada català llença cada any, de mitjana, uns 35 quilos, quantitat equivalent al consum d'una persona durant 25 dies. Això vol dir que amb el volum total malbaratat es podria alimentar més de mig milió de persones a l'any.

En aquest context, Valueloops, en col·laboració amb Fusion Point i el PEMB han organitzat pel proper 15 i 16 de juny un Food Waste Hackathon amb l'objectiu de posar a treballar conjuntament empreses, experts, plataformes ciutadanes i administracions per dissenyar una estratègia i un seguit de projectes per reduir el malbaratament alimentari a Catalunya.

Però... què és un Hackathon?  És un esdeveniment que reuneix persones de perfils diversos perquè generin solucions creatives i innovadores a problemes complexos reals, treballant conjuntament a través de processos col·laboratius, molt pautats i guiats per persones expertes.

Quins són els objectius del Food Waste Hackathon (FWH)? Crear iniciatives innovadores que contribueixin a tenir un gran impacte per aconseguir reduir el malbaratament alimentari.

El FWH és un esdeveniment col·laboratiu on s'aprofitaran les sinèrgies de tots els sectors de la cadena alimentària. Per a participar o demanar més informació us podeu posar en contacte amb  info@valueloops.org.


 

Categories: 

Relacionats

Article

El projecte SOULFOOD recull l’experiència de productors agrícoles locals per tal de desenvolupar solucions digitals per lluitar contra el malbaratament alimentari.​

Article

Integrar plantes silvestres comestibles en el sistema alimentari pot suposar una estratègia d’adaptació al canvi climàtic. Sota aquesta premissa, les organitzacions Eixarcolant, Tarpuna i Restaurantes Sostenibles, estan duent a terme un projecte per fomentar i facilitar la producció, distribució i consum d'aquest tipus de plantes a Barcelona.
 

Butlletí